Easy Chocolate Mousse
11 Gennaio 2023In a microwave-safe bowl, melt the chocolate at 50% power. Alternatively, you can use a double boilerTip – For a double boiler, place a saucepan with 2-inches of water on medium heat. Add chocolate to a heat-proof bowl. Place the bowl on top of the saucepan. Add coffee powder and liqueur and combine well. Set aside to cool. In the bowl of a stand mixer with the whisk attachment, whip the whipping cream with vanilla extract to stiff peaks. Fold cooled chocolate with whipped cream (save some whipped cream for garnish)Tip – the best way to do this is to add a few tablespoons of whipped cream to the melted chocolate first. Combine well then fold the remaining together. This way the chocolate will not seize. Divide the mousse between 2 individual mousse cups. Chill in the fridge for at least 2 hours. Garnish with a dollop of whipped cream. I served with fresh strawberries on the side.
Traduzione in Italiano:
In una ciotola a microonde, sciogli il cioccolato con potenza del 50%. In alternativa, è possibile utilizzare una doppia boilerti, per una doppia caldaia, posizionare una casseruola con 2 pollici di acqua a fuoco medio. Aggiungi il cioccolato a una ciotola a prova di calore. Metti la ciotola sopra la casseruola. Aggiungi caffè in polvere e liquore e combina bene. Metti da parte per raffreddare. Nella ciotola di un miscelatore da supporto con l’attacco della frusta, frusta la panna con l’estratto di vaniglia a picchi rigidi. Piega il cioccolato raffreddato con panna montata (salva un po ‘di panna montata per contorno) – Il modo migliore per farlo è aggiungere prima alcuni cucchiai di panna montata al cioccolato fuso. Combina bene, quindi piega i restanti insieme. In questo modo il cioccolato non si coglierà. Dividi la mousse tra 2 singole tazze di mousse. Raffreddare in frigorifero per almeno 2 ore. Guarnire con una cucchiaiata di panna montata. Ho servito con fragole fresche sul lato.