Spaghetti and Meatballs

Spaghetti and Meatballs

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

In a large pot of boiling salted water, cook the spaghetti according to package instructions. In a mixing bowl, combine ground beef, garlic and onion powder, oregano, and paprika. Season with salt and pepper – combine well. Add the breadcrumbs, parmesan, and egg. Combine well. Shape them into about 16 to 18 balls. Set aside. In a Dutch oven or heavy-bottom skillet over medium-high heat, add tbsp of olive oil. Add the meatballs, sear them on all sides. Remove from the pan and set aside. To the same pan, add remaining oil and saute the onions and garlic. Next, add the bay leaves, oregano, and the crushed tomatoes. Season with salt and pepper. Add the sprigs of basil inside. Cover and cook for 8 to 10 minutes. When done, remove the basil leaves. Season and adjust seasoning. Serve spaghetti topped with meatballs and sauce. Enjoy!

Traduzione in Italiano:

In una grande pentola di acqua salata bollente, cuocere gli spaghetti secondo le istruzioni della confezione. In una ciotola, unire carne macinata, aglio e cipolla in polvere, origano e paprika. Condisci con sale e pepe: unisci bene. Aggiungi il pangrattato, il parmigiano e l’uovo. Combina bene. Modellali in circa 16-18 palle. Mettere da parte. In un forno olandese o una padella a fondo pesante a fuoco medio-alto, aggiungi cucchiai di olio d’oliva. Aggiungi le polpette, scottale su tutti i lati. Togliere dalla padella e mettere da parte. Nella stessa padella, aggiungi olio rimanente e rosola le cipolle e l’aglio. Quindi, aggiungi le foglie di baia, l’origano e i pomodori schiacciati. Condire con sale e pepe. Aggiungi i rametti di basilico all’interno. Coprire e cuocere per 8-10 minuti. Al termine, rimuovere le foglie di basilico. Condire e regolare il condimento. Servire spaghetti conditi con polpette e salsa. Divertiti!