Roast Potatoes Rosemary and Lemon
11 Gennaio 2023Preheat the oven at 200 C/ 400 F Wash and scrub the potatoes cutting off any bruised skin. Ensure you have similar size potatoes so they cook evenly. Cut large ones in half. Partially boil the potatoes in water for 5 to 7 minutes until just tender but still firm. Drain in a colander and set aside. In a small bowl combine melted butter, minced garlic, brown sugar, olive oil, lemon juice. Pour marinade over potatoes. Season with salt and pepper. Combine thoroughly. Spray a baking tray or baking dish with cooking oil and spread the potatoes making sure they are not overlapping. Sprinkle the rosemary. (thyme is also wonderful with potatoes) Bake for 20 to 30 minutes until the potatoes are slightly blistered on the outside. Overcooking baby potatoes can dry them out. Also, remember they were partially cooked. When the potatoes are done, garnish with more fresh rosemary, parsley, lemon slices, and coarse salt.
Traduzione in Italiano:
Preriscalda il forno a 200 C/ 400 F lava e strofina le patate che tagliano qualsiasi pelle contusa. Assicurati di avere patate simili in modo che cucinino uniformemente. Taglia quelli grandi a metà. Fai bollire parzialmente le patate in acqua per 5-7 minuti fino a quando non sono teneri ma ancora ferme. Scolare in uno scolapasta e mettere da parte. In una piccola ciotola unire burro fuso, aglio tritato, zucchero di canna, olio d’oliva, succo di limone. Versare la marinata sulle patate. Condire con sale e pepe. Combina accuratamente. Spruzzare una teglia o una teglia con olio da cucina e spalmare le patate assicurandosi che non si sovrappongono. Cospargi il rosmarino. (Il timo è anche meraviglioso con le patate) Cuocere per 20-30 minuti fino a quando le patate sono leggermente vesciche all’esterno. Le patate da bambino troppo possono asciugarle. Inoltre, ricorda che erano parzialmente cotti. Quando le patate sono finite, guarnire con più rosmarino fresco, prezzemolo, fette di limone e sale grosso.