Mushroom Masala Restaurant Style
11 Gennaio 2023Wipe mushrooms with a damp cloth. You can chop the mushrooms or keep the small size ones whole as I have done here Add 1 tbsp oil to a saute pan and add mushrooms. Sprinkle some salt and cook mushrooms on medium-high until they release their juices and dry again. (about 3 to 5 mins). Remove from the pan and set aside. Pro tip- it is important to cook on medium-high so all the moisture evaporates otherwise the mushroom will get soggy. In a saute pan on medium-low heat, add the remaining oil, saute onions, garlic, and ginger, until the onions are translucent; about 2 minutesPro tip – keep the heat on medium-low otherwise the garlic and ginger can burn easily. Then, add the tomato paste and curry powder. Saute for another minute until fragrantPro tip – if necessary add a few tablespoons of water to prevent the spices from burning. Add yogurt and the garam masala. Followed by the mushrooms and lemon juice. Season with salt and pepper. Pro tip – if the mushrooms are dry you can add ¼ to ½ cup water and bring to a boil. Adjust the consistency of gravy – adding a few tablespoons of water if necessary.Pro tip – if serving as a side dish or with chapati and naan like to keep it dry. But when serving over rice it is nice to have some gravy. Sprinkle with fresh herbs, cilantro, or parsley. Enjoy!
Traduzione in Italiano:
Pulisci i funghi con un panno umido. Puoi tagliare i funghi o mantenere quelli di piccole dimensioni interi come ho fatto qui aggiungere 1 cucchiaio di olio a una padella e aggiungere funghi. Cospargi un po ‘di sale e cuocere i funghi a medio-alto fino a quando non rilasciano i loro succhi e si asciugano di nuovo. (circa 3-5 minuti). Togliere dalla padella e mettere da parte. PRO: è importante cuocere a medio alto, quindi tutta l’umidità evapora, altrimenti il fungo diventerà fradicio. In una padella a fuoco medio-basso, aggiungere l’olio rimanente, le cipolle, l’aglio e lo zenzero, fino a quando le cipolle sono traslucide; Circa 2 minuti di punta – Mantieni il fuoco su medio -basso, altrimenti l’aglio e lo zenzero possono bruciare facilmente. Quindi, aggiungi la pasta di pomodoro e il curry in polvere. Salire per un altro minuto fino alla punta di FragrantPro – Se necessario, aggiungi alcuni cucchiai di acqua per impedire alla bruciatura delle spezie. Aggiungi yogurt e garam masala. Seguito da funghi e succo di limone. Condire con sale e pepe. SUGGERIMENTO PRO – Se i funghi sono asciutti, puoi aggiungere ¼ a ½ tazza di acqua e portare a ebollizione. Regola la consistenza del sugo – Aggiungendo alcuni cucchiai di acqua, se necessario. Suggerimento per la punta – se servire come contorno o con chapati e naan piace mantenerlo asciutto. Ma quando si serve il riso è bello avere un po ‘di sugo. Cospargere con erbe fresche, coriandolo o prezzemolo. Divertiti!