Fresh Tomato Sauce 20 mins
11 Gennaio 2023Chop tomatoes roughly into small pieces. Slice the garlic thin. Cut onions fine. Add oil and garlic into a large pot or Dutch oven. With the heat on low let the garlic infuse into the oil for a minute or so making sure not to brown or burn it. Once the garlic is nice and fragrant. Add in the dried herbs. Followed by the diced onions, bay leaves and saute for 2 minutes. Gently move the onions on one side of the pan keeping the center near the heat clear. Add in the brown sugar. Let it caramelize slowly so it browns not burns. This will add a little brown color that will intensify the color of our sauce. Now mix in the onions again and continue to cook. Next, add in the chopped tomatoes and tomato paste. Season with salt and pepper to taste. Cover the pan, lower the heat to a simmer and let simmer gently for 15 minutes. After 15 minutes you should have a thick, dark tomato sauce. Add in your fresh basil leaves. You can leave the sauce chunky or use a hand blender to blend it to a smooth paste. Serve over fresh pasta or use as a basic tomato sauce for making other variations.
Traduzione in Italiano:
Trita i pomodori approssimativamente in piccoli pezzi. Tagliare l’aglio sottile. Taglia bene le cipolle. Aggiungere olio e aglio in una pentola grande o in forno olandese. Con il fuoco a basso, lasciare che l’aglio infuso nell’olio per circa un minuto assicurandosi di non dorare o bruciarlo. Una volta l’aglio è bello e profumato. Aggiungi le erbe secche. Seguito dalle cipolle a dadini, foglie di baia e rosola per 2 minuti. Spostare delicatamente le cipolle su un lato della padella mantenendo il centro vicino al calore chiaro. Aggiungi lo zucchero di canna. Lascialo caramellare lentamente in modo che non bruci marrone. Ciò aggiungerà un po ‘di colore marrone che intensificherà il colore della nostra salsa. Ora mescola di nuovo le cipolle e continua a cucinare. Quindi, aggiungi i pomodori tritati e la pasta di pomodoro. Condite con sale e pepe a piacere. Copri la padella, abbassa il fuoco a fuoco lento e lascia sobbollire delicatamente per 15 minuti. Dopo 15 minuti dovresti avere una salsa di pomodoro spessa e scura. Aggiungi le tue foglie di basilico fresche. Puoi lasciare la salsa grosso o usare un frullatore per fonderla con una pasta liscia. Servire su pasta fresca o utilizzare come salsa di pomodoro di base per fare altre varianti.