Homemade Rich Cherry Eggnog
11 Gennaio 2023In a bowl combine the egg yolks, cornstarch, and sugar. Combine well with a whisk and set aside In a saucepan over medium heat, heat milk on low with four cherries and vanilla to an almost boil. (Squish the cherries if you want to make it more pink) Gradually add the hot milk to the egg yolk mixture, stirring continuously. Return the mixture back to the saucepan. Continue to cook on a low simmer stirring continuously. Cook until the mixture thickens and coats the back of the spoon (about 160 F) Remove from heat and add the cream and alcohol. Pour in a pitcher and chill for a few hours. Pour in a jug and chill for a few hours before serving. Pour into individual serving glasses. Top with fresh whipped cream (optional) Add a cherry – Enjoy!
Traduzione in Italiano:
In una ciotola unire i tuorli, l’amido di mais e lo zucchero. Unisci bene con una frusta e mettiti da parte in una casseruola a fuoco medio, scalda il latte a basso con quattro ciliegie e vaniglia a ebollizione. (Squish le ciliegie se vuoi renderlo piĆ¹ rosa) Aggiungi gradualmente il latte caldo alla miscela di tuorlo d’uovo, mescolando continuamente. Riporta il composto nella casseruola. Continua a cuocere a fuoco lento mescolando continuamente. Cuocere fino a quando la miscela si addensa e ricopre la parte posteriore del cucchiaio (circa 160 F) rimuovi dal fuoco e aggiungi la crema e l’alcool. Versare un lanciatore e raffreddare per alcune ore. Versare una brocca e raffreddare per alcune ore prima di servire. Versare in singoli occhiali da portata. Top con panna montata fresca (opzionale) Aggiungi una ciliegia – divertiti!