Lamb Rogan Josh
11 Gennaio 2023Lamb – Trim off excess fat and cut lamb into – inch cubes. Season with salt and pepper. Marinade – Combine all marinade ingredients in a bowl, and combine well. Then, add lamb to the marinade and set it aside to marinate for an hour on the counter or in the fridge overnight.Tip – always use glass or stainless steel to marinate. Do not use aluminum as it can oxidize with the acid in the marinade. Avoid plastic as it can get stained from the spices. Whole spice – Add the spices to a mortar and pestle. Lightly pound to crush them – you want the cardamoms to open and the cinnamon a bit smaller.Tip – you can open the cardamom with a knife and leave the cinnamon whole if you don’t want the flavor to be too strong. Alternatively, you can use ½ tsp garam masala at the end of the cooking in the recipe. In a heavy-bottom saute pan or non-stick pan add one tablespoon oil or ghee. Saute the whole spices for a minute. Then add the onions with a pinch of salt. Saute onions until lightly golden – about 5 to 7 minutes.Tip – caramelizing the onions in this recipe is very important so don’t make haste and don’t cook on very high heat. We want the onions caramelized not burnt. Once the onions have been caramelized add the marinated lamb and remaining oil/ghee.Tip – if the lamb you are using has excess fat you can omit the extra oil or ghee. Cook on high for 2 minutes while stirring constantly until the meat is no longer pink. Tip – the high heat will sear the meat on all sides keeping the pieces moist inside. Next, add ½ cup water and let come to a boil. Cover the pan, lower the heat, and let simmer on medium-low until the lamb is cooked to fork-tender.Tip – If necessary add a little more water as needed. Alternatively, you can add 1 cup of water and cook it with gravy. When the lamb is fork-tender taste and adjust the seasoning. Garnish with fresh herbs like cilantro. Enjoy!
Traduzione in Italiano:
Agnello – tagliare il grasso in eccesso e tagliare agnello in – cubi di pollice. Condire con sale e pepe. Marinade: unisci tutti gli ingredienti di marinata in una ciotola e combina bene. Quindi, aggiungi l’agnello alla marinata e mettilo da parte per marinare per un’ora sul bancone o in frigorifero durante la notte. Non utilizzare l’alluminio in quanto può ossidarsi con l’acido nella marinata. Evita la plastica in quanto può essere macchiata dalle spezie. Intere spezia: aggiungi le spezie a un mortaio e un pestello. Lip leggermente per schiacciarli – vuoi che i cardamomi si aprano e la cannella un po ‘più piccola. In alternativa, è possibile utilizzare ½ cucchiaino di garam masala alla fine della cottura nella ricetta. In una padella a fondo pesante o una padella antiaderente aggiungi un cucchiaio di olio o burro chiarificato. Soffriggere l’intera spezia per un minuto. Quindi aggiungi le cipolle con un pizzico di sale. Salire le cipolle fino a quando leggermente dorate – circa 5-7 minuti. Vogliamo le cipolle caramellate non bruciate. Una volta che le cipolle sono state caramellate aggiungi l’agnello marinato e il restante olio/ghi.tip – se l’agnello che stai usando ha grasso in eccesso, è possibile omettere l’olio o il burro chiarificato. Cuocere in alto per 2 minuti mescolando costantemente fino a quando la carne non è più rosa. Suggerimento: il calore alto scoreggerà la carne su tutti i lati mantenendo i pezzi umidi all’interno. Quindi, aggiungi ½ tazza di acqua e lascia bollire. Coprire la padella, abbassare il fuoco e lasciar cuocere a fuoco lento fino a quando l’agnello non viene cotto su fork-tender.tip-se necessario aggiungere un po ‘più di acqua secondo necessità. In alternativa, puoi aggiungere 1 tazza di acqua e cuocerlo con sugo. Quando l’agnello è il gusto della forcella e regolare il condimento. Guarnire con erbe fresche come il coriandolo. Divertiti!