Blueberry Bars

Blueberry Bars

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Preheat oven to 190 °C / 380 °F / Gas Mark 5 Line an 8 x 8 square cake pan or a 7 x 9 rectangle pan with parchment paper leaving an overhang so you can pick the bars out. In a bowl of a food processor – add flour, sugar, salt, vanilla extract, and butter. Pulse a few times – until breadcrumb consistency. Tip – Alternatively, you can use a pastry blender or your fingers to squish the butter into the flour until you reach a breadcrumb consistnecy Save almost half of the mixture for the topping in the refrigerator. Tip – I like to use more for the base and lesser for the top. That way the base makes for better squares Add the 2 tbsp of milk to the remaining mixture and pour it into the prepared baking pan. Use the back of a spoon or glass to press it down firmly.Tip – pressing firmly will give a firmer crust that will make better pieces later. Bake for 10 minutes until lightly golden but not cooked thru. Cool for 5 minutes. In a mixing bowl, add the blueberries, sugar, lemon, vanilla extract, salt, and cornflour. Combine well. Set asideTip – Do not prepare the filling too early. The juices will make the base too wet and soggy. Spread the cream cheese over the crust evenly with a spatula. Pour the blueberry mixture over the cream cheese mixture and spread evenly. Finally, top with the crumble mixture (we saved it in the refrigerator earlier) Continue to bake for another 35 to 40 minutes until lightly golden. Cool completely then cut into 16 squares ”

Traduzione in Italiano:

Preriscaldare il forno a 190 ° C / 380 ° F / GAS MARK 5 Linea 8 x 8 quadrati di torta o una padella da 7 x 9 con carta pergamena lasciando una sporgenza in modo da poter raccogliere le barre. In una ciotola di un robot da cucina: aggiungere farina, zucchero, sale, estratto di vaniglia e burro. Pulse alcune volte: fino a consistenza del pane. Suggerimento: in alternativa, puoi usare un frullatore di pasticceria o le dita per schiacciare il burro nella farina fino a raggiungere un brusco di pancia, risparmia quasi la metà della miscela per il condimento in frigorifero. Suggerimento: mi piace usare di più per la base e minore per la parte superiore. In questo modo la base rende migliori quadrati aggiungono i 2 cucchiai di latte alla miscela rimanente e versanolo nella teglia preparata. Usa il retro di un cucchiaio o un bicchiere per premerlo con fermezza. Cuocere per 10 minuti fino a quando leggermente dorato ma non cotto. Raffreddare per 5 minuti. In una ciotola, aggiungi i mirtilli, lo zucchero, il limone, l’estratto di vaniglia, il sale e il flusso di mais. Combina bene. Imposta Asidetip – Non preparare il ripieno troppo presto. I succhi renderanno la base troppo bagnata e fradicia. Distribuire uniformemente la crema di formaggio sulla crosta con una spatola. Versare la miscela di mirtilli sopra la miscela di crema di formaggio e distribuire uniformemente. Infine, in cima alla miscela sbriciolata (l’abbiamo salvata in frigorifero in precedenza) continua a cuocere per altri 35-40 minuti fino a quando leggermente dorati. Raffreddare completamente e tagliare in 16 quadrati ”