Homemade Hot Cocoa Eggnog
11 Gennaio 2023In a bowl combine the egg yolks, cornstarch, and sugar. Combine well with a whisk and set aside In a saucepan over medium heat, heat the milk with cinnamon, nutmeg, hot cocoa mix, and vanilla. Bring to an almost boil. Gradually add the hot milk to the egg yolk mixture, stirring continuously. Return the mixture back to the saucepan. Continue to cook on a low simmer stirring continuously. Cook until the mixture thickens and coats the back of the spoon (about 160 F) Remove from heat and add the cream and alcohol. Pour in a pitcher and chill for a few hours. Pour into individual serving glasses. Top with fresh whipped cream (optional) Sprinkle with more cinnamon and freshly grated nutmeg. Enjoy.
Traduzione in Italiano:
In una ciotola unire i tuorli, l’amido di mais e lo zucchero. Unisci bene con una frusta e metti da parte in una casseruola a fuoco medio, scalda il latte con cannella, noce moscata, mix di cacao caldo e vaniglia. Porta quasi a ebollizione. Aggiungere gradualmente il latte caldo al miscela di tuorlo d’uovo, mescolando continuamente. Riporta il composto nella casseruola. Continua a cuocere a fuoco lento mescolando continuamente. Cuocere fino a quando la miscela si addensa e ricopre la parte posteriore del cucchiaio (circa 160 F) rimuovi dal fuoco e aggiungi la crema e l’alcool. Versare un lanciatore e raffreddare per alcune ore. Versare in singoli occhiali da portata. Top con panna montata fresca (opzionale) cospargere con piĆ¹ cannella e noce moscata appena grattugiata. Divertiti.