Easy Apple Strudel Recipe with Filo Pastry
11 Gennaio 2023Preheat the oven to 190 C/380 F. Wash, peel, and core the apples. Chop each into half then quarters – then slice each quarter into three slices. Add all filling ingredients except the breadcrumbs – salt, spices, lemon juice. Followed by the sugar, raisins, nuts, and orange juice.Tip – lemon juice slows the process of oxidizing in apples so add it as soon as you start cutting the apples. Cover the bowl with plastic wrap and set aside while you work on the filo pastry. Spread the filo on to your work surface.Tip – Ensure the filo pastry is thawed but kept covered under a damp cloth to prevent it from drying out. Brush melted butter over each filo one at a time. I like to do mine like an open book. Flip from one side towards the center starting from the bottom toward the top then the next side. This prevents unnecessary tearing. Spread the remaining breadcrumbs and nuts on some layers of the filo Tip – don’t add any nuts towards the edges to prevent them from falling out when you fold over. Add the remaining breadcrumbs to the apples. Combine well. Pile the apple mixture onto the filo towards one side leaving two inches away from the edges so you can fold the sides. (see video) Wrap the apples – folding the edges over the apples. Tip – Filo is usually not too long that is why you need 6 to 8 sheets to make up for the layers without all the wrapping and rolling. Tuck the edges under so the weight of the apples in on top. This will prevents the strudel from opening Place on a baking tray lined with parchment paper. Brush with melted butter. Bake on the center rack for about 30 minutes or until golden brown. Let cool on the baking tray for 5 minutes then immediately transfer to a platter. Tip – if there is too much juice on the baking tray, you want to transfer the strudel over to another platter immediately so it won’t soak into the filo pastry. Enjoy!
Traduzione in Italiano:
Preriscalda il forno a 190 C/380 F. Wash, buccia e core nelle mele. Taglia ciascuno a metà e poi, quindi tagliare ogni quarto in tre fette. Aggiungi tutti gli ingredienti di riempimento tranne il pangrattato: sale, spezie, succo di limone. Seguito da zucchero, uvetta, noci e succo d’arancia. Il succo di limone rallenta il processo di ossidamento nelle mele, quindi aggiungilo non appena inizi a tagliare le mele. Copri la ciotola con un involucro di plastica e metti da parte mentre lavori sulla pasta filo. Distribuire il filo sulla superficie di lavoro. Spennellare il burro sciolto su ciascuno Filo uno alla volta. Mi piace fare il mio come un libro aperto. Scivola da un lato verso il centro a partire dal basso verso la parte superiore, quindi il lato successivo. Questo impedisce la lacrima inutile. Distribuire i restanti pangrattato e noci su alcuni strati della punta di filo: non aggiungere noci verso i bordi per impedire loro di cadere quando si piegano. Aggiungi il pangrattato rimanente alle mele. Combina bene. Accumi la miscela di mela sul Filo verso un lato lasciando due pollici di distanza dai bordi in modo da poter piegare i lati. (Vedi video) Avvolgi le mele – piegando i bordi sulle mele. Suggerimento: Filo di solito non è troppo lungo ecco perché hai bisogno di 6-8 fogli per compensare gli strati senza tutto il giro e il rotolamento. Tuck i bordi sotto il peso delle mele in cima. Ciò impedirà allo strudel di aprire un luogo su una teglia foderata con carta pergamena. Spennellare con burro fuso. Cuocere sul rack centrale per circa 30 minuti o fino a doratura. Lasciare raffreddare la teglia per 5 minuti, quindi trasferire immediatamente su un piatto. Suggerimento: se c’è troppo succo sul vassoio, vuoi trasferire immediatamente lo Strudel su un altro piatto in modo che non si immergerà nella pasta filo. Divertiti!