Eggnog Yule Log Cake   Buche de Noel

Eggnog Yule Log Cake Buche de Noel

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Preheat the oven to 170 °C / 340 °F Line a spring roll pan 15 x 10 inches with parchment paper. Make sure the parchment covers the sides of the baking tray too. Separate the eggs-whites from yolks making sure no egg yolks get mixed with the white – set aside. In a bowl combine flour, baking powder, and half the salt – set aside. In the bowl of a stand mixer with a whisk attachment, start whipping the egg whites on medium speed with cream of tartar and the remaining salt.Tip – Cream of tartar helps stabilizes the protein in the meringue and prevents it from separating. Gradually add the white sugar and continue to whip on medium speed.Tip – Adding the sugar slowly prevents the protein from drying out. Adding sugar quickly can cause the meringue to become flat and runny. Once all the sugar is added – turn the speed to medium-high and whip to almost stiff peaks. Set aside Working quickly whip the egg yolks with the brown sugar until sugar is almost melted. Add the eggnog mixture, vanilla, and melted cooled butter. Sift in the flour mixture and combine well.Tip – sifting the flour will give a light and airy sponge Gently fold the whipped egg whites into the yolk mixture in three or four additions. Pour into the prepared baking tray. Spread evenly with a spatula. Tap the tray three times on the counter-top Bake for 11 to 12 minutes until the top is springy and a toothpick inserted comes out clean. Add soon as the cake is out of the oven, carefully slide the parchment paper from the baking tray to the cooling rack. Wait five minutes then flip the cake over using a second cooling rack. Gently peel the bottom parchment paper. Dust with powdered sugar and place a clean cheesecloth or parchment paper on top. Tip – the powdered sugar prevents the cake from sticking to the cheesecloth or parchment paper Flip the cake over again and roll the cake into a jelly roll with the help of the cheesecloth (as shown in the video). Set aside to cool. In the bowl of a stand mixer cream butter for a minute. Add the salt, vanilla – combine well. Followed by the eggnog. Add powdered sugar in three batches and combine well Once all the powdered sugar is in – whip for three minutes until light and fluffy. Melt the chocolate in a microwave-safe bowl at 30-sec interval. Spread evenly over a sheet of parchment paper. Roll into a log (as shown in the video) Let set in the fridge for 10 to 20 minutes until firm When set – unroll and let the chocolate break naturally. Set aside until ready to use Unroll the cake and remove the cheesecloth. Generously brush with eggnog. Using an off-set spatula spread a generous amount of buttercream and roll the cake back firmly into a jelly roll. Using a serrated knife cut both ends of the roll at an angle or make diagonal cuts (as shown in the video Attach the cut pieces to create branches with the diagonal side towards the log. (see video) Spread a generous amount of buttercream all over the log. This does not need to be smooth. Attach chocolate bark pieces all over on the buttercream. Dust with cocoa powder all over. Then give a light dusting of powdered sugar for a snowy effect. Decorate with little Christmas berries and leaves as shown in the video. Use Rosemary for garnish too. Merry Christmas!

Traduzione in Italiano:

Preriscalda il forno a 170 ° C / 340 ° F Linea una padella a molla 15 x 10 pollici con carta pergamena. Assicurati che la pergamena copra anche i lati della teglia. Separare le uova -bianche dai tuorli assicurandoti che nessun tuorli di uova venga mescolato con il bianco – mettere da parte. In una ciotola unire farina, lievito e metà del sale – mettere da parte. Nella ciotola di un miscelatore da supporto con un attacco di frusta, inizia a montare gli albumi a velocità media con crema di tartaro e il sale rimanente. La crema di Tartar aiuta a stabilizzare la proteina nella meringa e gli impedisce di separarsi. Aggiungere gradualmente lo zucchero bianco e continuare a frustare a media velocità. L’aggiunta rapida dello zucchero può causare la meringa piatta e cotta. Una volta aggiunto tutto lo zucchero: ruota la velocità in medio -alto e frusta a picchi quasi rigidi. Metti da parte funzionando rapidamente, frusta i tuorli con lo zucchero di canna fino a quando lo zucchero non si scioglie. Aggiungi il composto di zabaione, vaniglia e burro raffreddato fuso. Setacciare la miscela di farina e combinare bene. Versare nella teglia preparata. Distribuire uniformemente con una spatola. Tocca il vassoio tre volte sulla cottura da 11 a 12 minuti fino a quando la parte superiore è elastica e uno stecchino inserito viene pulito. Aggiungi non appena la torta è fuori dal forno, fai scorrere con cura la carta pergamena dalla teglia alla griglia di raffreddamento. Attendi cinque minuti, quindi capovolgi la torta usando un secondo rastrelliere di raffreddamento. Sbucciare delicatamente la carta pergamena inferiore. Spolverare con zucchero a velo e posizionare una goccia pulita o una carta pergamena sopra. Suggerimento: lo zucchero a velo impedisce alla torta di attaccarsi alla garza o alla carta pergamena capovolgi la torta e arrotola la torta in un rotolo di gelatina con l’aiuto della garza (come mostrato nel video). Metti da parte per raffreddare. Nella ciotola di un burro di crema per mixer per un minuto. Aggiungi il sale, vaniglia: combina bene. Seguito dall’oggnog. Aggiungi lo zucchero a velo in tre lotti e unisci bene una volta che tutto lo zucchero a velo è in: frusta per tre minuti fino a quando non è leggero e soffice. Sciogli il cioccolato in una ciotola a microonde a un intervallo di 30 secondi. Distribuire uniformemente su un foglio di carta pergamena. Rotola in un registro (come mostrato nel video) lascia impostare in frigorifero per 10-20 minuti fino a quando non si è impostato – Srotolare e lasciare che il cioccolato si rompa in modo naturale. Metti da parte fino a quando non è pronto per l’uso di srotolare la torta e rimuovere la garza. Spazzola generosamente con zabaione. Usando una spatola off-set, diffondi una generosa quantità di crema di burro e arrotola saldamente la torta in un rotolo di gelatina. Usando un coltello seghettato tagliare entrambe le estremità del rotolo ad angolo o fare tagli diagonali (come mostrato nel video attaccare i pezzi di taglio per creare rami con il lato diagonale verso il registro. (Vedi video) Distribuire una generosa quantità di crema di burro dappertutto il tronco. Questo non deve essere liscio. Attacca i pezzi di corteccia di cioccolato ovunque sulla crema di burro. Polvere con cacao in polvere dappertutto. Quindi dai una leggera spolverata di zucchero a velo per un effetto nevoso. Decorare con piccole bacche e foglie di Natale come mostrato Nel video. Usa il rosmarino anche per la contorno. Buon Natale!