Indian Meatball Curry Recipe

Indian Meatball Curry Recipe

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Add all meatball ingredients in a bowl and mix well to combine.Pro tip – Never over mix ground meat as the meatballs will become tough Shape the beef into small golf size balls and set aside.Pro tip – Dip your hands in water or smear some oil on your hands. This will make it easier to work with, otherwise, the mixture can be sticky In a pan or cast-iron skillet saute onions in oil until translucent. Add ginger and garlic. Cook for another 30 seconds. Add the tomatoes, spices (cayenne, paprika, cumin, coriander, turmeric, and garam masala). Saute another 2 minutes until fragrantPro tip – when cooking spices you want to cook on low with a little liquid to prevent them from burning. Add the Greek yogurt. Combine well. Bring to a boil then simmer for two minutes. Pro tip – make sure there are no lumps when you add the Greek yogurt if necessary use a whisk to make it smooth Next, blend the curry to a smooth sauce like a soup using a hand blender Pro tip – you can use a stand blender but make sure to cool the curry for a bit so you do not have any accidents. Make sure to keep a hand towel on the lid to avoid hot splashes. Pour the mixture back into the pot. Add ¼ cup water and bring it to a boil again. Once the curry comes to a boil, lower the heat to a simmer and gently drop the meatballs one at a time. Shake the pan so the meatballs sink into the sauce. Partially cover the pot and let simmer on medium-low for about 10 minutes. Add in the lemon juice and cilantro. Taste and adjust seasoning. If necessary add a little water for gravy. Pro tip – the consistency of a curry depends on what you going to serve it with. I like a little gravy when I serve it with rice but I prefer it thicker when I serve it with chapati or naan Enjoy!

Traduzione in Italiano:

Aggiungi tutti gli ingredienti della polpetta in una ciotola e mescola bene per unire la punta – non mescolare mai la carne macinata poiché le polpette diventeranno duro a forma di manzo in palline da golf piccole e metti da parte. Suggerimento per la punta – immergi le mani in acqua o imbrattate un po ‘ olio tra le mani. Ciò renderà più facile lavorare con, altrimenti, la miscela può essere appiccicosa in una padella o in padella in ghisa rosola le cipolle nell’olio fino a quando non traslucide. Aggiungi zenzero e aglio. Cuocere per altri 30 secondi. Aggiungi i pomodori, le spezie (Cayenne, Paprika, Cumin, Cumin, Curcursic e Garam Masala). Soffriggere altri 2 minuti fino alla punta di FragrantPro – Quando si cuoci le spezie si desidera cuocere a basso con un po ‘di liquido per impedire loro di bruciare. Aggiungi lo yogurt greco. Combina bene. Portare a ebollizione, quindi cuocere a fuoco lento per due minuti. Suggerimento professionale – Assicurati che non ci siano grumi quando aggiungi lo yogurt greco se necessario, usa una frusta per renderlo liscio successivo, mescola il curry in una salsa liscia come una zuppa usando un blender a mano Pro. Assicurati di raffreddare il curry per un po ‘in modo da non avere incidenti. Assicurati di tenere un asciugamano sul coperchio per evitare schizzi caldi. Versare il composto nella pentola. Aggiungi ¼ di tazza di acqua e riportalo a ebollizione. Una volta che il curry arriva a ebollizione, abbassa il fuoco a fuoco lento e lascia cadere delicatamente le polpette una alla volta. Agita la padella in modo che le polpette affondino nella salsa. Copri parzialmente la pentola e lascia cuocere a fuoco lento per circa 10 minuti. Aggiungi il succo di limone e il coriandolo. Assaggia e regola il condimento. Se necessario aggiungere un po ‘d’acqua per il sugo. Suggerimento professionale: la coerenza di un curry dipende da ciò con cui lo servirai. Mi piace un po ‘di sugo quando lo servo con il riso, ma lo preferisco più spesso quando lo servo con Chapati o Naan, mi diverto!