Almond Cream Blackberry Braided Puff Pastry

Almond Cream Blackberry Braided Puff Pastry

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Preheat the oven at 200 C/ 390 F. Almond cream filling – combine all ingredients in a bowl – set aside. Divide the puff pastry sheet into two. Roll each piece to a rectangle – 12 x 6-inches wide. Transfer to a parchment paper so it’s easier to move to the baking tray. Mark the pastry at 1 ½ from both edges lengthways (see vitrdeo). Cut off two corners (triangles) from the top and bottom – see video. Spread a generous amount of almond cream down the center (I prefer to use a piping bag). Then, spread a generous amount of jam over the almond cream mixture. Using a utility knife or pizza wheel, cut slanting strips along both sides of the pastry. Fold both ends at the top and bottom over the filling (this will prevent the filling from coming out when baking). Braid the pastry by crossing the strips over the filling overlapping each other (see video). When you reach the end, you can overlap any excess strips or cut them off. Pick the pastry with the parchment paper and transfer it to the baking tray. Brush the pastry with beaten egg. Bake in a preheated oven for 20 to 25 minutes, or until golden brown. Remove from the oven and let cool for at least 10 minutes – Do not try to transfer as the pastry may break and do not serve as the jam will be bubbling hot. Serve warm or room temperature. ”

Traduzione in Italiano:

Preriscalda il forno a 200 c/ 390 F. Riempimento crema di mandorle – Unisci tutti gli ingredienti in una ciotola – Metti da parte. Dividi il foglio di pasta sfoglia in due. Arrivare ogni pezzo su un rettangolo – largo 12 x 6 pollici. Trasferire su una carta pergamena in modo che sia più facile spostarsi sul vassoio da forno. Segna la pasticceria a 1 ½ da entrambi i bordi longitudini (vedi vitrdeo). Taglia due angoli (triangoli) dalla parte superiore e in basso – vedi video. Distribuire una generosa quantità di crema di mandorle al centro (preferisco usare una borsa per tubazioni). Quindi, allarga una generosa quantità di marmellata sulla miscela di crema di mandorle. Usando un coltello da utilità o una ruota per pizza, taglia le strisce inclinate lungo entrambi i lati della pasta. Piegare entrambe le estremità nella parte superiore e inferiore sopra il ripieno (ciò impedirà al ripieno di uscire durante la cottura). Informare la pasta attraversando le strisce sul ripieno si sovrappongono (vedi video). Quando raggiungi la fine, puoi sovrapporre eventuali strisce in eccesso o tagliarle. Scegli la pasticceria con la carta pergamena e trasferirla sul vassoio. Spennellare la pasta con l’uovo sbattuto. Cuocere in forno preriscaldato per 20-25 minuti o fino a doratura. Togliere dal forno e lasciare raffreddare per almeno 10 minuti – non provare a trasferire poiché la pasta potrebbe rompersi e non servire poiché la marmellata gorgoglia. Servire tiepido o a temperatura ambiente. ”