Easy Soft Flatbread Recipes

Easy Soft Flatbread Recipes

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

In a bowl, combine flour, salt, and baking soda Add the butter and combine well (this will give a nice flaky flatbread). Then, add water until you have a soft dough. If necessary, add a little bit of flour but not too much – the dough needs to be soft. You don’t need to knead it, and yet you want all the dry flour completely combined. Cover and let rest for 30 minutes (up to 2 hours). Now knead for a minute into a small dough. Divide the dough into six to eight portions Roll each into a ball – set aside. Use a rolling pin to roll into a 6 to 8-inch disc. If the dough resists, let rest for 10 minutes. Heat a cast-iron skillet or frying pan on medium heat. Place on the first side – once you see bubbles (see video), flip over and brush with melted butter. Then, flip again – brush with more melted butter. Cook each flatbread for a minute on each side or about 2 to 3 minutes in total. Once cooked, wrap in a clean kitchen cloth to keep them soft.

Traduzione in Italiano:

In una ciotola, unisci farina, sale e bicarbonato di sodio aggiungere il burro e unire bene (questo darà una bella focaccia traballante). Quindi, aggiungi acqua fino a quando non hai un impasto morbido. Se necessario, aggiungi un po ‘di farina ma non troppo: l’impasto deve essere morbido. Non è necessario impastarlo, eppure vuoi tutta la farina secca completamente combinata. Coprire e lasciare riposare per 30 minuti (fino a 2 ore). Ora impasta per un minuto in un piccolo impasto. Dividi l’impasto in sei a otto porzioni rotolare ciascuna in una palla, mettendo da parte. Usa un mattarello per rotolare in un disco da 6 a 8 pollici. Se l’impasto resiste, lascia riposare per 10 minuti. Scaldare una padella in ghisa o una padella a fuoco medio. Posiziona sul primo lato: una volta che vedi bolle (vedi video), capovolgi e spazzola con burro fuso. Quindi, capovolgi di nuovo: spennella con più burro fuso. Cuocere ogni focaccia per un minuto su ciascun lato o circa 2-3 minuti in totale. Una volta cotto, avvolgere in un panno da cucina pulito per mantenerli morbidi.