Chicken Pasta Recipe

Chicken Pasta Recipe

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Boil pasta in a pot of salted water until al dente, while you make the sauce. (usually about 11 minutes) – and set aside. In a skillet over medium heat, add the oil and saute the onion and garlic for a minute. Add the bay leaves – saute for another 30 seconds. Next, add the flour and cook for 30 seconds. Add the stock – stirring constantly.Pro tip – keep the heat to medium-low. We want the flour to cook but not get darker in color. Then, add the chopped chicken. Cook on medium for 5 minutes until the chicken is no longer pink (if necessary add more water or stock).Pro tip – we add the chicken now so we can keep the chicken white without any color. Then, add the green peas and cook for another 3 to 5 minutes. Season with salt and pepper.Pro tip – if using carton stock or bullion then take note that these are high in sodium. So, use less salt when seasoning. When the chicken is cooked, add the Parmesan and Greyre cheese. Followed by the freshly grated nutmeg. Finally, add the boiled pasta. Give it a good mix to ensure everything is well coated. Pro tip – if necessary add ¼ cup for the reserved pasta water but do not add too much as we do not want any excess sauce. Taste and adjust seasoning. Serve topped with more grated parmesan and chopped basil or parsley.

Traduzione in Italiano:

Fai bollire la pasta in una pentola di acqua salata fino a quando si prepara la salsa. (di solito circa 11 minuti) – e mettiti da parte. In una padella a fuoco medio, aggiungi l’olio e rosola la cipolla e l’aglio per un minuto. Aggiungi le foglie di baia: rosola per altri 30 secondi. Quindi, aggiungi la farina e cuoci per 30 secondi. Aggiungi il brodo – mescolando costantemente. Punta Prota – Mantieni il fuoco a medio -basso. Vogliamo che la farina cucinasse ma non diventasse più scura. Quindi, aggiungi il pollo tritato. Cuocere su medio per 5 minuti fino a quando il pollo non è più rosa (se necessario aggiungere più acqua o brodo). Suggerimento per il pollo ora in modo da poter mantenere il pollo bianco senza alcun colore. Quindi, aggiungi i piselli verdi e cuoci per altri 3-5 minuti. Condicare con sale e pepe. Suggerimento per il pro. Se si utilizza il brodo di cartone o i lingotti, si noti che questi sono ricchi di sodio. Quindi, usa meno sale durante il condimento. Quando il pollo viene cotto, aggiungi il parmigiano e il formaggio di grigio. Seguito dalla noce moscata appena grattugiata. Infine, aggiungi la pasta bollita. Dagli un buon mix per assicurarti che tutto sia ben rivestito. SUGGERIMENTO PRO – Se necessario, aggiungi ¼ di tazza per l’acqua di pasta riservata ma non aggiungere troppo perché non vogliamo salsa in eccesso. Assaggia e regola il condimento. Servire condito con parmigiano più grattugiato e basilico tritato o prezzemolo.