Quick Chicken Curry   6 Ingredients

Quick Chicken Curry 6 Ingredients

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Using a sturdy cutting board and a chef’s knife, clean and cut chicken into bite-size pieces. In a skillet saute onion, ginger, and garlic in oil until onions are nicely translucent. Add curry powder and a few tbsp of water to help the spices saute.Tip – Cook the spices on low adding a few tablespoons water until fragrant (30 secs). Add chicken and cook another two minutes until no longer pink. Then add the yogurt, lemon juice, and fresh herbs – stir well to combine. Lastly, add water – stir well. Season with salt and pepper Add the garam masala if you have. (this is an optional ingredient) Tip – if you don’t have garam masala, here a quick fix add ¼ tsp powders of each – cardamom, cinnamon, cloves, and ground nutmeg. Let come to a boil – cover the pan and simmer over medium heat for about 10 minutes. After 10 minutes taste and adjust seasoning. Check consistency – add more water if needed. Let come to a boil again.Tip – the consistency depends on what you are going to serve this curry with. I like a little gravy over rice but I love to keep it thick if I’m serving it with chapati or naan.

Traduzione in Italiano:

Usando un robusto tagliere e un coltello da chef, pulire e tagliare il pollo a pezzi. In una padella saltare la cipolla, lo zenzero e l’aglio nell’olio fino a quando le cipolle sono ben traslucide. Aggiungi polvere di curry e qualche cucchiaio di acqua per aiutare le spezie a saltare. Aggiungere il pollo e cuocere altri due minuti fino a non essere più rosa. Quindi aggiungi lo yogurt, il succo di limone e le erbe fresche: mescolare bene per unire. Infine, aggiungi acqua: mescolare bene. Condisci con sale e pepe aggiungi il garam masala se lo hai. (Questo è un ingrediente opzionale) Suggerimento: se non hai Garam Masala, qui una soluzione rapida aggiungi ¼ di cucchiaini di polveri di ciascuno: cardamomo, cannella, chiodi di garofano e noce moscata a terra. Lasciati a ebollizione: coprire la padella e cuocere a fuoco lento a fuoco medio per circa 10 minuti. Dopo 10 minuti di gusto e regolare il condimento. Controlla la coerenza: aggiungi più acqua se necessario. Lascia che torni a ebollizione. Mi piace un po ‘di sugo sul riso ma adoro tenerlo denso se lo servo con Chapati o Naan.