Creamy Semolina Pudding with Fruit and Nuts

Creamy Semolina Pudding with Fruit and Nuts

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

In a non-stick pan over low heat. Add 2 tbsp Ghee or butter and saute the nuts and fruits. You want them lightly toasted. Remove and set aside In the same pan – add the remaining Ghee or butter Add semolina. Stir constantly and saute for about 3 minutes. Keep the heat low at all times. You want to cook and coat each grain lightly with the fat without making it brown. Remove and set aside with the nuts. In the same pan on medium to low heat. Add the evaporated milk, condensed milk, cardamom powder, flavoring, and saffron. Bring to a gentle boil making sure it does not boil over. Taste for sweetness. If you want you can add more sugar or condensed milk. Slowly add the semolina in the milk and let cook for about 2 to 3 minutes stirring often. It will absorb the milk and become thick and creamy. Add the fruit and nuts saving a few aside for garnish. Semolina has the tendency to thicken as it sits in milk. Check consistency before you serve – if you need, add more water or milk to bring to consistency. Serve garnished with some sliced almonds, dates and a few saffron strands.

Traduzione in Italiano:

In una padella antiaderente a fuoco basso. Aggiungi 2 cucchiai di burro chiari o burro e rosola le dadi e i frutti. Li vuoi leggermente tostati. Rimuovere e mettere da parte nella stessa padella: aggiungi il ghi o il burro rimanenti Aggiungi semola. Mescolare costantemente e rosolare per circa 3 minuti. Mantieni il calore basso in ogni momento. Vuoi cucinare e ricoprire ogni grano leggermente con il grasso senza renderlo marrone. Rimuovere e mettere da parte con i dadi. Nella stessa padella a fuoco medio -basso. Aggiungi il latte evaporato, il latte condensato, il cardamomo in polvere, il aroma e lo zafferano. Porta a ebollizione delicata assicurarsi che non bolli. Gusto per la dolcezza. Se vuoi puoi aggiungere più zucchero o latte condensato. Aggiungi lentamente la semola nel latte e lascia cuocere per circa 2-3 minuti mescolando spesso. Assorbirà il latte e diventerà denso e cremoso. Aggiungi la frutta e le noci che risparmiano alcuni per guarnire. La semolina ha la tendenza ad addensarsi mentre si trova nel latte. Controlla la coerenza prima di servire: se hai bisogno, aggiungi più acqua o latte per portare in coerenza. Servire guarnito con alcune mandorle a fette, date e alcuni fili di zafferano.