Easy Prawn Curry
11 Gennaio 2023Clean, shell, and devein the prawns leaving the tails intact. In a skillet, add oil, mustard seeds and let them sputter – 30 seconds. Then, add the curry leaves and garlic. Followed by the curry powder, cayenne, or paprika – saute for 30 seconds.Pro tip – If not using mustard seeds and curry leaves – start with the oil and garlic. Next, add the coconut milk – and bring it to a boil. Season with salt and pepper. Cover and cook on medium heat for 5 minutes. Pro tip – We partially cook the gravy first to prevent the prawn/shrimp from overcooking. Open, add the prawns/shrimp and cilantro. Cover and cook for 8 minutes or until prawns are cooked through. Garnish with more fresh cilantro. Serve over steamed rice.
Traduzione in Italiano:
Pulisci, conchiglie e devenire i gamberi lasciando le code intatte. In una padella, aggiungi olio, semi di senape e lascia che spuggino – 30 secondi. Quindi, aggiungi le foglie di curry e l’aglio. Seguito dalla polvere di curry, cayenna o paprika – rosolare per 30 secondi. SUGGERIMENTO PROPRO – se non si usa semi di senape e foglie di curry – inizia con l’olio e l’aglio. Quindi, aggiungi il latte di cocco e portalo a ebollizione. Condire con sale e pepe. Coprire e cuocere a fuoco medio per 5 minuti. SUGGERIMENTO PRO – Cuochiamo parzialmente il sugo prima per evitare che il gambero/i gamberetti cottura troppo. Apri, aggiungi i gamberi/gamberi e il coriandolo. Coprire e cuocere per 8 minuti o fino a quando i gamberi vengono cotti. Guarnire con piĆ¹ coriandolo fresco. Servire su riso al vapore.