Strawberry Cream Cake
11 Gennaio 2023Preheat the oven at 170 °C/ 340 °F. Grease and line 2 x 8-inch round pans with parchment paper. Melt butter and set aside to cool. Tip – warm butter will deflate the eggs. Sift the flour, cornflour, and salt twice.Tip- Sifting the cake more than once essential when making genoise. So, don’t skip this step In the bowl of a stand mixer with the whisk attachment, start whipping the eggs with cream of tartar. When the eggs get foamy (about a minute) gradually add the sugar one tablespoon at a time whisking continuously. Once all the sugar is in – whip the eggs until light and foamy – ribbon stage (takes me about 3 minutes) Next, add the vanilla extract and combine well. Then, sift the flour mixture over the whipped eggs and gently fold with a spatula in three editions.Tips- The flour quantity is very little so sifting will prevent lumps and deflating the eggs Add a few tablespoons of cake batter to the cooled butter and combine well. Then, add the butter mixture to the remaining cake batter. Gently fold it in. Tip – melted butter is often where eggs can be deflated so do this carefully. Make sure the butter is cooled. Divide the batter equally between the two baking pans. Bake for about 15 to 20 minutes until the top is lightly browned, the top springs back when touched and the cake leaves the sides of the pan. Immediately transfer to a cooling rack and invert it to prevent the cake from sinking. Cool completely before decorating. In the bowl of a stand mixer with the whisk attachment add the whipping cream. Start whipping on medium speed, gradually add the sugar. Then turn to high speed and whip to stiff peaks. Tip – cold whipping cream in a chilled bowl will whip faster. I like to keep my mixer bowl in the fridge for a few minutes before I start whipping. For the sugar syrup – in a saucepan boil ½ cup water and ¼ cup sugar for 2 minutes. Set aside to cool. Strawberries – save 8 to 10 pretty strawberries for decoration. Chop the rest into small pieces for the filling (about 1 cup). Place one layer of the cake on a serving platter. Generously brush the cake with simple syrup. Spread a dollop of whipped cream, spread evenly with a straight-edge spatula, then, generously sprinkle some chopped strawberries and top with another dollop of whipped cream. Spread evenly with a spatula. Tip – a second dollop of whipped on the strawberries will help prevent them from moving around. This gives a more stable cake. Place the second cake layer on top of the filling, brush with simple syrup. Spread more whipped cream on the top and sides of the cake. Spread evenly with an off-set spatula. Dip the spatula in warm water to create a smooth finish.Tip – do not use hot water, dip the spatula in warm water as hot water will melt the cream Place leftover whipped cream in a piping bag with a star tip. Pipe a border on the bottom and top edge of the cake. To finish place eight to ten strawberries on top equally spaced. Enjoy!
Traduzione in Italiano:
Preriscalda il forno a 170 ° C/ 340 ° F. Grease e linee rotonde da 8 pollici da 8 pollici con carta pergamena. Sciogli il burro e metti da parte per raffreddare. Suggerimento: il burro caldo sgonfierà le uova. Setacciare due volte la farina, il flusso di mais e il sale. Quindi, non saltare questo passaggio nella ciotola di un mixer di supporto con l’attacco della frusta, inizia a montare le uova con la crema di tartaro. Quando le uova diventano schiumose (circa un minuto) aggiungi gradualmente lo zucchero un cucchiaio alla volta a sbattere continuamente. Una volta che tutto lo zucchero è in: frusta le uova fino a quando la luce e il nastro in schiuma (mi porta circa 3 minuti) successivamente, aggiungi l’estratto di vaniglia e combina bene. Quindi, setacciare la miscela di farina sopra le uova montate e piegare delicatamente con una spatola in tre edizioni. bene. Quindi, aggiungi il composto di burro alla pastella per torta rimanente. Piegalo delicatamente. Suggerimento – Il burro fuso è spesso dove le uova possono essere sgonfierlo, quindi fallo con attenzione. Assicurati che il burro sia raffreddato. Dividi la pastella equamente tra le due padelle. Cuocere per circa 15-20 minuti fino a quando la parte superiore è leggermente dorata, la parte superiore si sposta indietro quando viene toccata e la torta lascia i lati della padella. Trasferire immediatamente in una griglia di raffreddamento e invertirlo per evitare che la torta affondasse. Raffreddare completamente prima di decorare. Nella ciotola di un mixer da supporto con l’attacco della frusta Aggiungi la panna. Inizia a montare a media velocità, aggiungi gradualmente lo zucchero. Quindi passare a una velocità elevata e frustare a picchi rigidi. Suggerimento: la panna a frusta fredda in una ciotola fredda si monterà più velocemente. Mi piace tenere la mia ciotola in frigo per alcuni minuti prima di iniziare a montare. Per lo sciroppo di zucchero – in una casseruola bollire ½ tazza di acqua e ¼ di tazza di zucchero per 2 minuti. Metti da parte per raffreddare. Fragole – Salva 8-10 graziose fragole per la decorazione. Taglia il resto in piccoli pezzi per il ripieno (circa 1 tazza). Metti uno strato della torta su un piatto da portata. Spazzola generosamente la torta con semplice sciroppo. Distribuisci una cucchiaiata di panna montata, diffondi uniformemente con una spatola a bordo dritto, quindi cospargi generosamente alcune fragole tritate e top con un’altra cucchiaiata di panna montata. Distribuire uniformemente con una spatola. Suggerimento: una seconda cucchiaiata di montate sulle fragole aiuterà a impedire loro di muoversi. Questo dà una torta più stabile. Posizionare il secondo strato di torta sopra il ripieno, spazzola con semplice sciroppo. Distribuire più panna montata sulla parte superiore e i lati della torta. Distribuire uniformemente con una spatola off-set. Immergi la spatola in acqua calda per creare una finitura liscia.Tip: non usare acqua calda, immergere la spatola in acqua calda mentre l’acqua calda scioglierà la crema posizionando la panna montata rimasta in una borsa per tubazioni con una punta a stella. Pipa un bordo sul bordo inferiore e superiore della torta. Per finire collocare da otto a dieci fragole in cima equamente distanziate. Divertiti!