Indian Butter Chicken in 20 mins
11 Gennaio 2023Clean, drain and pat dry the chicken. Then cut the chicken into bite size pieces. Season with salt and pepper and paprika Heat one tbsp oil in a saute pan on medium-high. Add chicken pieces and sear on all sides for 2 minutes Remove chicken, set aside and keep warm. In the same pan add the remaining oil. Saute ginger and garlic for 30 secs. Add spices (curry powder, garam masala, and paprika) along with ¼ cup water. Saute until the water is evaporated and the spices give a nice fragrance. Then add tomato puree, lemon juice, and yogurt. Let the sauce comes to a boil then add the chicken back to the pan. Add the almond meal and red tandoori color (optional) Season with salt and pepper. Let the chicken cook on medium-low for about 10 minutes. When chicken is cooked – taste and adjust seasoning. Check consistency – add water if you need more sauce or cook until water is evaporated to make a thicker sauce. Finally, add the butter, garnish with a few cilantro leaves and lemon slices. Enjoy!
Traduzione in Italiano:
Pulisci, scola e asciughi il pollo. Quindi tagliare il pollo a pezzi di dimensioni del morso. Condicare con sale e pepe e paprika riscalda un olio cucchiai in una padella a medio-alto. Aggiungi pezzi di pollo e scotta su tutti i lati per 2 minuti rimuovere il pollo, mettere da parte e riscaldare. Nella stessa padella aggiungere l’olio rimanente. Soffriggere lo zenzero e l’aglio per 30 secondi. Aggiungi spezie (polvere di curry, garam masala e paprika) insieme a ¼ di tazza di acqua. Salire fino a quando l’acqua non viene evaporata e le spezie danno una bella fragranza. Quindi aggiungi purea di pomodoro, succo di limone e yogurt. Lascia che la salsa venga a ebollizione, quindi aggiungi il pollo nella padella. Aggiungi il pasto di mandorle e il colore tandoori rosso (opzionale) con sale e pepe. Lasciare cuocere il pollo su medio-basso per circa 10 minuti. Quando il pollo è cotto, assaggia e regola il condimento. Controlla la consistenza: aggiungi acqua se hai bisogno di più salsa o cuocere fino a quando l’acqua non viene evaporata per fare una salsa più spessa. Infine, aggiungi il burro, guarni con alcune foglie di coriandolo e fette di limone. Divertiti!