Sautéed Asparagus with Cranberry and Nuts

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

First, rinse the asparagus under running water to remove any dirt. Pro tip – asparagus tips can hold in girt so make sure to hold them under running water. Using your fingers, snap off the bottom wooden part of the stem. The tender stems naturally break off the woody part when you bend with your fingers. Cut the asparagus at 3 or 4-inch lengths. Pro tip – If you have asparagus with thick bottoms you can separate the bottom thick part from the top heads to ensure they cook evenly. In a skillet, add the oil and butter. Saute the nuts for a minute, then add the cranberries and saute for another minute. Remove the nuts and cranberries – and set aside.Pro tip – we remove the nuts so they don’t become soggy and the cranberries so they don’t soak up too much liquid. To the same pan, add the onions and garlic, saute until the onions are translucent. Then, add the asparagus. Combine well and add the water.Pro tip – Water will create steam and ensure that the asparagus stays moist and tender. Cover, and cook on medium heat for 3 minutes. Then, open and cook until the asparagus are tender.Pro tip – Cook covered for only 3 minutes any longer and the beautiful green color of the asparagus will be lost. Season with salt, pepper, and lemon juice. Return the nuts and cranberries back to the pan. Remove from the pan and sprinkle with fresh parsley.Pro tip – I like to add salt after the asparagus is tender so they retain their moisture.

Traduzione in Italiano:

Innanzitutto, sciacquare gli asparagi sotto l’acqua corrente per rimuovere lo sporco. SUGGERIMENTO PRO – Gli asparagi le punte possono contenere in girt, quindi assicurati di tenerli sotto l’acqua corrente. Usando le dita, scattare la parte in legno inferiore dello stelo. Gli steli teneri rompono naturalmente la parte legnosa quando ti pieghi con le dita. Tagliare gli asparagi a lunghezze da 3 o 4 pollici. SUGGERIMENTO PRO – Se si dispone di asparagi con fondi spessi, puoi separare la parte spessa inferiore dalle teste superiori per assicurarsi che cuocino uniformemente. In una padella, aggiungi l’olio e il burro. Soffriggere le noci per un minuto, quindi aggiungere i mirtilli e rosolare per un altro minuto. Rimuovi i dadi e i mirtilli rossi – e mettono da parte. Suggerimento – Rimuoviamo i dadi in modo che non diventino molli e i mirtilli in modo che non assorbi troppo il liquido. Nella stessa padella, aggiungi le cipolle e l’aglio, rosola fino a quando le cipolle sono traslucide. Quindi, aggiungi gli asparagi. Combina bene e aggiungi l’acqua. Suggerimento per la creazione: l’acqua creerà vapore e garantirà che gli asparagi rimangono umidi e teneri. Coprire e cuocere a fuoco medio per 3 minuti. Quindi, apri e cuoci fino a quando gli asparagi sono teneri. Suggerimento per la cucina coperta per soli 3 minuti più e il bellissimo colore verde degli asparagi andrà perso. Condire con sale, pepe e succo di limone. Restituisce le noci e i mirtilli rossi nella padella. Togliere dalla padella e cospargere con prezzemolo fresco. Suggerimento per la punta – Mi piace aggiungere sale dopo che gli asparagi sono teneri in modo che mantengano l’umidità.