Mango Panna Cotta
11 Gennaio 2023Mango Puree – Pulse the mangoes in a food processor or blender until smooth. Sieve thru a sieve to remove fiber. Use one cup for the panna cotta mixture and save the rest for the topping.Pro tip – straining the puree will remove the mango fiber which will give a velvety texture to the panna cotta Sprinkle gelatin over the cold milk. Stir and set aside for 3 to 5 minutes to bloom. Pro tip – soaking the gelatin will ensure it dissolved into a smooth not grainy mixture. In a heavy-bottom saucepan over medium-heat, heat the cream & sugar until sugar dissolves and cream comes to an almost boil. Add the vanilla extract and the soaked gelatin milk. Continue to cook until the gelatin is all dissolved and the mixture is well heated thru. Pro tip – we do not want to boil the gelatin as it can make the gelatin chewy. Take the mixture off the heat and add the mango puree. Sieve the mixture thru a mesh to get any undissolved gelatin and press the puree through (see video) Gently pour the mixture into individual serving glasses. Let chill in the refrigerator for at least 3 hours Combine the water, gelatin, and mango puree. Let stand for 3 minutes Then heat over medium-low until gelatin is completely dissolved.Pro tip – we want to bring it to the boil and take it off the heat immediately. Cook the gelatin too much will make it chewy. Let cool slightly – then divide between the chilled panna cotta glasses. Chill for another hour at least before serving Enjoy
Traduzione in Italiano:
Pura di mango – Pulse i mango in un robot da cucina o frullatore fino a che liscio. Setaccio attraverso un setaccio per rimuovere la fibra. Usa una tazza per la miscela di panna cotta e salva il resto per la punta del condimento. Trumi la purea rimuoverà la fibra di mango che darà una consistenza vellutata alla gelatina a cospargere di cotta sulla panna cotta sul latte freddo. Mescolare e mettere da parte per 3-5 minuti per fiorire. SUGGERIMENTO PRO – Immergere la gelatina si assicurerà che si dissolva in una miscela liscia non granulosa. In una casseruola a fondo pesante sopra il calore medio, scalda la panna e lo zucchero fino a quando lo zucchero si dissolve e la panna arriva quasi a ebollizione. Aggiungi l’estratto di vaniglia e il latte di gelatina imbevuto. Continua a cuocere fino a quando la gelatina non è tutta sciolta e la miscela è ben riscaldata. Suggerimento professionale: non vogliamo bollire la gelatina in quanto può rendere la gelatina gommosa. Togli la miscela dal fuoco e aggiungi la purea di mango. Setacciare la miscela attraverso una maglia per ottenere qualsiasi gelatina non bagagliata e premere la purea (vedi video) Versare delicatamente la miscela in singoli occhiali da portata. Lascia che raffreddare il frigorifero per almeno 3 ore combini l’acqua, la gelatina e la purea di mango. Lasciare riposare per 3 minuti, quindi scaldare a medio -basso fino a quando la gelatina non viene completamente sciolta. Suggerimento per la punta – Vogliamo portarlo a ebollizione e toglierlo immediatamente dal fuoco. Cuocere troppo la gelatina lo renderà gommoso. Lasciami raffreddare leggermente – quindi dividi tra gli occhiali di panna cotta fredda. Rilassati per un’altra ora almeno prima di servire