Homemade Evaporated Milk
11 Gennaio 2023Pour milk and salt in a heavy-bottom saucepan, preferably non-stick. Bring to a boil on medium heat. Lower the heat to a simmer and continue to cook stirring often.Pro tip – it is important to keep the heat low and stir frequently, otherwise, the milk will burn on the bottom giving the milk a burnt smell Continue to cook the milk on a low simmer until it is reduced to about &frac13 of its original volume (about 2 cups).Pro tip – The more it reduces – the thicker the evaporated milk will be. It will continue to thicken as it cools so I’d say about &frac13 of its original volume is a good guide. Then, pour into a clean mason jar or glass container. Let it cool completely at room temperature then store it in the fridge for up to 2 weeks. Place milk in a heavy-bottom saucepan. Add in the salt and powdered milk stirring with a whisk to avoid any lumps.Pro tip – the mixture will be quite lumpy at first but don’t worry as the powder will dissolve and disappear in the milk Stir on medium-low for about a minute or two until the mixture comes to almost boil and all the milk powder has dissolved. Continue to cook for just 2 minutes on low until everything is well heated through. Remove from heat, strain into a clean mason jar or glass container. Let it cool completely at room temperature then store it in the fridge for up to 2 weeks.Pro tip- straining will remove any undissolved milk powder and give you a smooth velvet-like texture similar to canned condensed milk.
Traduzione in Italiano:
Versare latte e sale in una casseruola a fondo pesante, preferibilmente antiaderente. Portare a ebollizione a fuoco medio. Abbassa il fuoco a fuoco lento e continua a cuocere mescolando spesso. Suggerimento per la punta: è importante mantenere il fuoco basso e mescolare frequentemente, altrimenti il latte brucerà sul fondo dando al latte un odore bruciato continua a cuocere il latte su un Sareggi a fuoco lento fino a quando non viene ridotto a circa e FRAC13 del suo volume originale (circa 2 tazze). Punta – più si riduce – più spesso sarà il latte evaporato. Continuerà ad addensarsi mentre si raffredda, quindi direi e FRAC13 del suo volume originale è una buona guida. Quindi, versare in un barattolo di muratore pulito o un contenitore di vetro. Lascialo raffreddare completamente a temperatura ambiente, quindi conservalo in frigorifero per un massimo di 2 settimane. Metti il latte in una casseruola a fondo pesante. Aggiungi il sale e il latte in polvere mescolando con una frusta per evitare qualsiasi grumio. PROPRI Minuti o due fino a quando la miscela arriva quasi a ebollizione e tutto il latte in polvere si è sciolto. Continua a cuocere per soli 2 minuti in basso fino a quando tutto è ben riscaldato. Togliere dal fuoco, filtrare in un barattolo di muratore pulito o un contenitore di vetro. Lascialo raffreddare completamente a temperatura ambiente, quindi conservalo in frigorifero per un massimo di 2 settimane. La punta di punta rimuoverà qualsiasi latte non bagagliante e ti darà una consistenza liscia simile a un velluto simile al latte condensato in scatola.