Honey Mustard Chicken

Honey Mustard Chicken

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Clean, skin, wash and pat dry the chicken legs. Season with salt and pepper. Set aside. Tip – Too much water in the chicken will result in too much liquid in the finished dish. In a bowl, combine all the marinade ingredients. Pour the marinade over the chicken and coat it well. Leave to marinate for 15 minutes to an hour on the counter.Tip – Alternatively, this chicken can be left to marinate for up to 12 hours in the fridge. Preheat the oven at 400 °F/ 200 °C / Gas Mark 6. Arrange the chicken pieces along with the marinade in a 9 x 13 baking dish. Bake uncovered for about 30 to 40 minutes until golden, basting with the marinade at least once or twice in between. The internal temperature of the chicken when cooked should be about 165 F.Tip – We do not cover the chicken to prevent too much liquid in the pan. But, if you feel the chicken is getting too dark, loosely tent it with a foil. Serve the chicken with the pan juices over rice or buttered noodles. Tip – If you like a thicker gravy, you can thicken the pan juices in a saucepan with ½ tbsp flour. Cook until just thicken then pour over the chicken again. Enjoy!

Traduzione in Italiano:

Pulisci, pelle, lavare e asciugare le gambe di pollo. Condire con sale e pepe. Mettere da parte. Suggerimento: troppa acqua nel pollo provocherà troppo liquido nel piatto finito. In una ciotola, unisci tutti gli ingredienti della marinata. Versare la marinata sul pollo e ricoprirla bene. Lasciare marinare per 15 minuti a un’ora sul bancone. In alternativa, questo pollo può essere lasciato marinare per un massimo di 12 ore in frigorifero. Preriscalda il forno a 400 ° F / 200 ° C / Mark a gas 6. Disporre i pezzi di pollo insieme alla marinata in una teglia da 9 x 13. Cuocere in forno per circa 30-40 minuti fino a doratura, imbastendo con la marinata almeno una o due volte nel mezzo. La temperatura interna del pollo quando cotta dovrebbe essere di circa 165 F.Tip: non copriamo il pollo per evitare troppi liquidi nella padella. Ma, se senti che il pollo sta diventando troppo scuro, lo tende vagamente con un foglio. Servire il pollo con i succhi di padella su riso o noodles imburrati. Suggerimento: se ti piace un sugo più spesso, puoi addensare i succhi di padella in una casseruola con farina ½ cucchiai. Cuocere fino a quando non si addensano, quindi versare di nuovo sopra il pollo. Divertiti!