Cheese Stuffed Chicken Breast
11 Gennaio 2023Pat dry the chicken and place it on a paper hand towel. This makes it easier to handle, and, the paper towel prevents it from moving (see video). Use a sharp knife to cut a pocket on the side of the chicken breast. Season with salt and pepper – set aside. Combine all the stuffing ingredients in a bowl. Divide the stuffing between the two chicken pockets and secure with a toothpick (see video). Coat each breast in flour – this gives a nice color and thickens the pan juices. Place a cast-iron or skillet on medium-high heat. Add the oil and butter – spread evenly. Add the chicken and sear on both sides for 2 minutes each. Reduce the heat to medium-low and add the water – cover and cook for 8 to 10 minutes turning once in between. Open the pan and coat chicken with pan juices. I served it with a side salad, but mashed potatoes are also perfect with this dish.
Traduzione in Italiano:
Pat asciuga il pollo e posizionalo su un asciugamano di carta. Ciò semplifica la gestione e l’asciugamano di carta gli impedisce di muoversi (vedi video). Usa un coltello affilato per tagliare una tasca sul lato del petto di pollo. Condisci con sale e pepe – Metti da parte. Unisci tutti gli ingredienti di ripieno in una ciotola. Dividi il ripieno tra le due tasche di pollo e fissa con uno stecchino (vedi video). Ricoprire ogni seno nella farina – Questo dà un bel colore e addensano i succhi di padella. Posizionare un ghisa o una padella a fuoco medio-alto. Aggiungi l’olio e il burro: distribuire uniformemente. Aggiungi il pollo e scotta su entrambi i lati per 2 minuti ciascuno. Ridurre il fuoco a medio -basso e aggiungere l’acqua: coprire e cuocere per 8-10 minuti girando un tempo nel mezzo. Apri la padella e ricopre il pollo con i succhi di padella. L’ho servito con un’insalata laterale, ma anche le purè di patate sono perfette con questo piatto.