Sautéed Kale with Olives and Feta Cheese

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Prepare Kale – Wash the kale in a clean large pot of water. Stir it around to release the grit. Lift it out of the water. Drain water. Repeat the process one or two more times until you have no grit and the water is clean. Chopped the Kale (not too big but not too small as well) Add oil to a skillet and saute the onions until translucent. Then add the garlic and kale. Season with salt, pepper, and add the lemon juice. Let the kale sweat. Cook for 5 minutes on medium-low heat until cooked. Add the olives and feta. Cook another 2 minutes. Transfer to a serving platter. Garnish with more olives and feta cheese (optional) Enjoy

Traduzione in Italiano:

Preparare il cavolo: lavare il cavolo in una pentola pulita di acqua. Mescolarlo per rilasciare la grinta. Sollevalo dall’acqua. Scolare l’acqua. Ripeti il ​​processo una o due volte in più fino a quando non hai grana e l’acqua è pulita. Tagliato il cavolo (non troppo grande ma non troppo piccolo) aggiungi olio a una padella e rosola le cipolle fino a traslucre. Quindi aggiungi l’aglio e il cavolo. Condisci con sale, pepe e aggiungi il succo di limone. Lascia che il cavolo suda. Cuocere per 5 minuti a fuoco medio-basso fino a cottura. Aggiungi le olive e la feta. Cuocere altri 2 minuti. Trasferire a un piatto da portata. Guarnire con più olive e formaggio feta (facoltativo)