Easy Homemade Healthy Flour Tortilla Recipe

Easy Homemade Healthy Flour Tortilla Recipe

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Combine flour, baking powder and salt to the bowl. Add the oil – combine the oil into the flour, almost coating every grain of flour. Next, add the hot water and use a fork or spatula to bring the dough together. Set it aside to rest until it’s just warm and you are able to knead it. Knead the dough on a lightly floured surface until soft and spongy. Use hands dipped in water to help knead. (ideally, you would not need more flour but if the dough is too wet then add a little dry flour as necessary). If you find the dough is too resistant, rest the dough for 5 minutes covered with cling wrap. Then knead again and until you have a soft smooth dough. Rest the dough for 15 minutes. Divide the dough into 8 equal size balls. I prefer to divide the dough in half, then half, again half… until I have an approximate size or number I need. Shape each into balls and let rest. Dab each ball with a little flour on both sides. Roll on a lightly floured surface. Roll into an approximately 8 to 10-inch diameter. If the dough is resisting and not letting you roll – let it rest. Then try again. Heat a griddle, skillet or frying pan on medium-high. Cook tortilla on each side for 2 minutes flipping only as needed. Each tortilla usually takes 3 to 4 minutes, so adjust the heat accordingly. Place the cooked tortillas wrapped in a clean kitchen cloth so they stay soft.

Traduzione in Italiano:

Unisci farina, lievito e sale alla ciotola. Aggiungi l’olio: unisci l’olio nella farina, quasi rivestito ogni chicco di farina. Quindi, aggiungi l’acqua calda e usa una forchetta o una spatola per riunire l’impasto. Mettilo da parte per riposare fino a quando non è solo caldo e sei in grado di impastarlo. Impastare l’impasto su una superficie leggermente infarinata fino a quando non è morbida e spugnosa. Usa le mani immerse in acqua per impastare. (Idealmente, non avresti bisogno di più farina ma se l’impasto è troppo bagnato, aggiungi un po ‘di farina secca se necessario). Se trovi che l’impasto è troppo resistente, riposa l’impasto per 5 minuti ricoperto di involucro addqualubullo. Quindi impastare di nuovo e fino a quando non hai un impasto morbido liscio. Riposa l’impasto per 15 minuti. Dividi l’impasto in 8 palline di uguali dimensioni. Preferisco dividere l’impasto a metà, quindi metà, di nuovo metà … fino a quando non ho una dimensione o un numero approssimativa di cui ho bisogno. Modella ciascuno in palline e lascia riposare. Tampone ogni palla con un po ‘di farina su entrambi i lati. Rotolare su una superficie leggermente infarinata. Rotolare in un diametro di circa 8 a 10 pollici. Se l’impasto resiste e non ti permette di rotolare, lascialo riposare. Quindi riprova. Scaldare una piattaforma, padella o padella a medio-alto. Cuocere la tortilla su ciascun lato per 2 minuti lanciando solo se necessario. Ogni tortilla di solito richiede da 3 a 4 minuti, quindi regola il calore di conseguenza. Metti le tortillas cotte avvolte in un panno da cucina pulito in modo che rimangono morbide.