Buttermilk Crispy Chicken
11 Gennaio 2023Skin, wash, pat dry the chicken drumsticks. Season salt and pepper. In a mixing bowl combine the buttermilk, egg, garlic powder, mustard, and flour. Season with salt and pepperTip – this chicken can be marinated for an hour on the counter or up to overnight in the fridge Add the chicken pieces and combine well. Leave to marinate for 30 minutes up to overnight in the fridge Pulse the cornflakes in a food processor until it resembles breadcrumb consistencyTip – you want thick breadcrumb consistency, not fine breadcrumb consistency. In a bowl combine all the dry ingredients – cornflakes, Parmesan, salt, and pepper. Preheat the oven at 200 C / 390 FTip – If you chose to marinate the chicken overnight – make sure to remove it out of the fridge for at least an hour. Using a fork to work with, add one piece of chicken into the cornflake coating. Coat it generously with the mixture Shake off any excess and place the coated chicken pieces on a parchment-lined baking tray. Lightly spray the chicken pieces with cooking spray.Tip – a spray works best to give a light coating if you don’t have an oil spray you can use oil and a pastry brush too. Baked in the oven on the center rack for 20 to 25 minutes. Turn the chicken pieces over and spray one more time. Tip – try to spray the chicken evenly so you have an even color when baked. Otherwise, yo will have parts that will look pale and dry. Bake for another 20 to 25 minutes until lightly golden. Remove the oven and let cool for 10 minutes before serving
Traduzione in Italiano:
Pelle, lavare, asciugare le bacchette di pollo. Condire sale e pepe. In una ciotola unire il latticello, l’uovo, l’aglio in polvere, la senape e la farina. Condisci con sale e pepe – questo pollo può essere marinato per un’ora sul bancone o fino alla notte in frigorifero aggiungere i pezzi di pollo e combinare bene. Lasciare marinare per 30 minuti fino a pernottamento nel frigorifero pulsa i fiocchi di mais in un robot da cucina fino a quando non assomiglia alla coerenza del pane – si desidera una consistenza spessa di pane, non una consistenza di pane fine. In una ciotola unire tutti gli ingredienti secchi: fiocchi di mais, parmigiano, sale e pepe. Preriscalda il forno a 200 c / 390 FTIP – se hai scelto di marinare il pollo durante la notte – assicurati di rimuoverlo dal frigorifero per almeno un’ora. Usando una forchetta con cui lavorare, aggiungi un pezzo di pollo nel rivestimento di cornflake. Ricoprilo generosamente con la miscela che si toglie in eccesso e posiziona i pezzi di pollo rivestiti su una teglia foderata di pergamena. Spruzzare leggermente i pezzi di pollo con spray da cucina. Cotto nel forno sulla griglia centrale per 20-25 minuti. Girare i pezzi di pollo e spruzzare ancora una volta. Suggerimento: prova a spruzzare uniformemente il pollo in modo da avere un colore pari quando è cotto. Altrimenti, avrai parti che sembreranno pallide e asciutte. Cuocere per altri 20-25 minuti fino a quando leggermente dorato. Rimuovere il forno e lasciare raffreddare per 10 minuti prima di servire