Shakshuka Recipe
11 Gennaio 2023In a sauce pan, on low to medium heat – add the oil, garlic, onions, and peppers. Saute for a minute until the onions are translucent. Add in the chopped tomatoes and tomato paste – saute for another minute. Add paprika, fresh herbs, and ¼ cup water – stir well. Cover the pan and let simmer on low for about five minutes, checking in between to ensure it is not too dry. If necessary add a few tablespoons more water. The tomatoes and peppers should be soft and mush. With the back of a fork or a potato masher give the veggies a little squish, so they are almost pulp. Move the sauce around and make a few dips/holes with a spatula in the sauce (this keeps the eggs in place). Break the eggs one at a time in the slots you made. Sprinkle the eggs with some salt, pepper, and some paprika for color. Cover the pan and let simmer on low for about 3 minutes (or the consistency you like). Take it off the heat a little before the desired doneness because it will continue to cook with the heat in the sauce. Sprinkle some more herbs for garnish before serving.
Traduzione in Italiano:
In una padella, a fuoco basso a medio: aggiungere olio, aglio, cipolle e peperoni. Salire per un minuto fino a quando le cipolle sono traslucide. Aggiungi i pomodori tritati e il pasta di pomodoro – rosola per un altro minuto. Aggiungi paprika, erbe fresche e ¼ di tazza di acqua: mescolare bene. Copri la padella e lascia cuocere a fuoco lento per circa cinque minuti, controllando per assicurarsi che non sia troppo asciutto. Se necessario, aggiungi qualche cucchiaio più acqua. I pomodori e i peperoni dovrebbero essere morbidi e poltini. Con la parte posteriore di una forchetta o un masher di patate dà un po ‘di squish alle verdure, quindi sono quasi polpa. Spostare la salsa e fare qualche foto/fori con una spatola nella salsa (questo mantiene le uova in posizione). Rompi le uova una alla volta negli slot che hai fatto. Cospargi le uova con un po ‘di sale, pepe e un po’ di paprika per il colore. Copri la padella e lascia cuocere a fuoco lento per circa 3 minuti (o la consistenza che ti piace). Toglilo il fuoco un po ‘prima della desiderata doneness perché continuerà a cuocere con il fuoco nella salsa. Cospargi altre erbe per guarnire prima di servire.