Braided Apple Puff Pastry

Braided Apple Puff Pastry

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Peel, core, and slice the apples into small cubes. Add a pinch of salt and lemon juice. Followed by the sugar, flour, and cinnamon. Cook on medium heat for 3 to 5 minutes. Let cool completely. Preheat the oven at 200 C/ 390 F. Open the chilled puff pastry on a floured surface. Roll into a rectangle about the size of a sheet pan 13 x 9 (approximately). Mark the puff pastry sheet into three lengthways so it will give you three panels. The center panel will hold the filling and the sides will be flipped over. Place the apple filling in the center evenly. Cut off two corners (triangles) from the top and bottom – see video Using a sharp knife or pizza wheel, cut slanting strips along both sides of the pastry. Fold both ends at the top and bottom over the filling (this will prevent the filling coming out when baking). Braid the pastry by crossing the strips over the filling overlapping each other (see video). When you reach the end, you can overlap any excess strips or cut them off. Pick the pastry with the parchment paper and transfer it to the baking tray. Brush the pastry with egg wash and sprinkle brown sugar. Bake in the preheated oven for about 30 to 35 minutes until the top is crisp and golden brown. When baked, cool in the pan for 10 minutes. Use a long pallet knife or spatula to move the long pastry so it won’t break. Serve at room temperature or warm – just on its own or with a dollop of ice cream.

Traduzione in Italiano:

Sbucciare, core e tagliare le mele in cubetti piccoli. Aggiungi un pizzico di succo di sale e limone. Seguito da zucchero, farina e cannella. Cuocere a fuoco medio per 3-5 minuti. Lasciami raffreddare completamente. Preriscalda il forno a 200 c/ 390 F. Apri la pasta sfoglia fredda su una superficie infarinata. Rotolare in un rettangolo delle dimensioni di una padella di foglio 13 x 9 (approssimativamente). Segna il foglio di pasta sfoglia in tre longitudini in modo che ti darà tre pannelli. Il pannello centrale terrà il ripieno e i lati verranno capovolti. Posizionare in modo uniforme il riempimento di mele al centro. Tagliare due angoli (triangoli) dalla parte superiore e inferiore – vedi video usando un coltello affilato o una ruota per pizza, taglia le strisce inclinate lungo entrambi i lati della pasta. Piegare entrambe le estremità nella parte superiore e inferiore sopra il ripieno (questo impedirà al ripieno che uscirà durante la cottura). Informare la pasta attraversando le strisce sul ripieno si sovrappongono (vedi video). Quando raggiungi la fine, puoi sovrapporre eventuali strisce in eccesso o tagliarle. Scegli la pasticceria con la carta pergamena e trasferirla sul vassoio. Spennellare la pasta con il lavaggio delle uova e cospargere lo zucchero di canna. Cuocere in forno preriscaldato per circa 30-35 minuti fino a quando la parte superiore è croccante e marrone dorato. Se cotto, raffreddare nella padella per 10 minuti. Usa un lungo coltello da pallet o una spatola per spostare la pasta lunga in modo che non si rompa. Servire a temperatura ambiente o caldo – solo da solo o con una cucchiaiata di gelato.