Moroccan Beef Stew with Dates
11 Gennaio 2023Trim off excess fat from the meat. Using a sharp chef’s knife and sturdy cutting board cut the beef into large bite-size cubes and set aside. Season with salt, pepper, and toss in the flour – coat well.Tip – The flour gives these that toasted brown look and will help thicken the sauce later. In a pan or Dutch oven pot over medium heat sear the beef on all sides. Tip – Cook 2 minutes on one side before you turn over. Then cook 2 minutes on the other side as well. Once the beef is browned – add in the chopped onions, garlic, and ginger – saute a minute. Then, add the tomato paste, spices (paprika, cinnamon and cumin) – broth, and bay leaves. Season again with salt and pepper and sprinkle the chopped dates all over making sure they do not clump in one place. Combine well. Bring to a boil. Cover and simmer on low for one hour or two until the meat is fork-tender. Add ¼ to ½ cup water if necessary to prevent it from sticking at the bottom.Tip – Depending on the cut of meat you use, it will take between 1 to 2 hours. For example, brisket takes me almost 2 hours, stew meat makes just 1 ½ hour or less When cook to fork-tender, adjust gravy by adding a bit more water depending on how you going to serve it.Tip – If you serve it with chapati, naan, or roti – keep it thick. If you serve with rice, add a little water to make a gravy. Alternatively, transfer to a slow cooker or crockpot, and cook until the meat is fork-tenderTip- You can cook for 6 to 8 hours on low or for 3 to 4 hours on high. Personally, I like cooking on low so the meat is moist, juicy and fork-tender Place couscous in a bowl, stir in the oil. Season with salt and pepper and add the boiling water. Cover and let rest for 5 mins then fluff with a fork. Add in the herbs and chopped dates Enjoy!
Traduzione in Italiano:
Tagliare il grasso in eccesso dalla carne. Usando un coltello da chef affilato e un robusto tagliere tagli la carne in grandi cubi di dimensioni ridotte e mettiti da parte. Condisci con sale, pepe e getta la farina – ricoprire bene. La farina – la farina dà a questi quell’aspetto marrone tostato e aiuterà ad addensare la salsa in seguito. In una padella o in un forno olandese a fuoco medio scottare la carne su tutti i lati. Suggerimento: cuocere 2 minuti su un lato prima di girare. Quindi cuocere 2 minuti anche dall’altra parte. Una volta che il manzo è dorato – aggiungi le cipolle tritate, l’aglio e lo zenzero – saltare un minuto. Quindi, aggiungi la pasta di pomodoro, le spezie (paprika, cannella e cumino) – brodo e foglie di baia. Condire di nuovo con sale e pepe e cospargere le date tritate dappertutto assicurarsi che non si abbiano in un posto. Combina bene. Portare ad ebollizione. Coprire e cuocere a fuoco lento per un’ora o due fino a quando la carne è Tender. Aggiungi ¼ a ½ tazza di acqua se necessario per evitare che si attacchi sul fondo. Ad esempio, il petto mi impiega quasi 2 ore, la carne di inzupita fa solo 1 ½ ora o meno quando cuocere alla carreggiata, regola il sugo aggiungendo un po ‘più di acqua a seconda di come lo servirai. Chapati, Naan o Roti – mantienilo denso. Se servi con riso, aggiungi un po ‘d’acqua per fare un sugo. In alternativa, trasferisci su un fornello lento o un crockpot e cuocere fino a quando la carne non è tendertip, puoi cuocere per 6-8 ore a basso o per 3-4 ore in alto. Personalmente, mi piace cucinare a bassa, quindi la carne è umida, succosa e la forchetta, un posto couscous in una ciotola, mescola l’olio. Condisci con sale e pepe e aggiungi l’acqua bollente. Copri e lascia riposare per 5 minuti, quindi lancio con una forchetta. Aggiungi le erbe e le date tritate divertiti!