Cajun Chicken with Rice

Cajun Chicken with Rice

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Combine the cajun spice with the brown sugar, salt, and pepper – set aside. Clean, pat dry the chicken pieces. Generously sprinkle the chicken on both sides with the prepared cajun spice. (see video) Let marinate for 30 mins up to 8 hours in the fridge. Wash and soak the rice for 30 minutes. Then, drain and set aside. In a skillet, on medium-heat, add 1 tbsp oil and 1 tbsp butter. Add the chicken pieces and cook on both sides for 2 minutes each. Remove the chicken from the pan – keep warm. Add the remaining oil and butter. Saute onions and garlic until onions are translucent. Then, add the rice – saute for 2 minutes. Next, add the cajun spice, and tomato paste – saute 30 seconds. Add the chicken broth and season with salt and pepper. Return the chicken back to the pan. Add the cream and cilantro. Bring to a boil. As soon as it comes to a boil – reduce heat to a minimum. Cover and cook on low for 20 minutes. Once the 20 minutes are done – keep it covered for another 15 minutes if possible – this will help all the excess moisture dry out. Open the pan and fluff the rice. Sprinkle with more chopped cilantro.

Traduzione in Italiano:

Unisci la spezia di Cajun con lo zucchero di canna, il sale e il pepe – mettiti da parte. Pulisci, asciuga i pezzi di pollo. Cospargere generosamente il pollo su entrambi i lati con la spezia Cajun preparata. (Vedi video) Lasciare marinare per 30 minuti fino a 8 ore in frigorifero. Lavare e immergere il riso per 30 minuti. Quindi, scolarli e mettere da parte. In una padella, su medio calore, aggiungi 1 cucchiaio di olio e 1 cucchiaio di burro. Aggiungere i pezzi di pollo e cuocere su entrambi i lati per 2 minuti ciascuno. Rimuovi il pollo dalla padella: tieniti caldo. Aggiungi l’olio e il burro rimanenti. Salire cipolle e aglio fino a quando le cipolle sono traslucide. Quindi, aggiungi il riso – rosola per 2 minuti. Quindi, aggiungi la spezia Cajun e la pasta di pomodoro – salta 30 secondi. Aggiungi il brodo di pollo e condire con sale e pepe. Riporta il pollo nella padella. Aggiungi la crema e il coriandolo. Portare ad ebollizione. Non appena arriva a ebollizione, ridurre al minimo il calore. Coprire e cuocere a basso per 20 minuti. Una volta terminati i 20 minuti, tienilo coperto per altri 15 minuti, se possibile, questo aiuterà tutta l’umidità in eccesso a asciugare. Apri la padella e lancia il riso. Cospargere con più coriandolo tritato.