Healthy Granola Recipe with Dates and Seeds
11 Gennaio 2023Preheat the oven to 160 C / 320 F. In a small mixing bowl, combine the juice, honey, oil, salt, and cinnamon – combine well and set aside. In another larger mixing bowl – combine the rolled oats and seeds. Next, pour the mixture of liquid ingredients over the mixture of dry ingredients. Mix well – to combine. You want every grain of oat to get soaked with the liquid ingredients. This will help them toast nice and crisp. Pour the mixture into a baking tray. I like to line my baking pan with parchment paper. Bake for 30 minutes, stirring every 10 minutes, until the oats are lightly golden. When you take it out of the oven, add the chopped dates. Stir well to combine. The heat from the granola will soften it up and make it more delicious. Cool completely before you transfer to an airtight container. I like to store mine in these glass storage containers. This batch will last for a month at room temperature.
Traduzione in Italiano:
Preriscalda il forno a 160 C / 320 F. In una piccola ciotola, unire il succo, il miele, l’olio, il sale e la cannella – unire bene e mettere da parte. In un’altra ciotola di miscelazione più grande, unisci l’avena e i semi arrotolati. Quindi, versare la miscela di ingredienti liquidi sulla miscela di ingredienti secchi. Mescola bene – da combinare. Vuoi che ogni granello di avena si immergesse con gli ingredienti liquidi. Questo li aiuterà a brindare bene e croccanti. Versare il composto in una teglia. Mi piace rivelare la mia teglia con carta pergamena. Cuocere per 30 minuti, mescolando ogni 10 minuti, fino a quando l’avena è leggermente dorata. Quando lo togli dal forno, aggiungi le date tritate. Mescola bene per unire. Il calore del muesli lo ammorbidirà e lo renderà più delizioso. Raffreddare completamente prima di trasferirti in un contenitore ermetico. Mi piace conservare il mio in questi contenitori di stoccaggio di vetro. Questo lotto durerà un mese a temperatura ambiente.