Skillet Chicken with Mushroom Sauce

Skillet Chicken with Mushroom Sauce

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Cut large chicken thighs in half if necessary. Season chicken with salt, pepper, and paprika. Add 1 tbsp of oil to the cast-iron skillet or sauté pan. Sear the chicken on both sides – about 2 minutes. Remove chicken from the pan – set aside. In the same pan, sauté onions and garlic in the remaining oil until onions are translucent. Add the mushrooms and a pinch of salt. Cook on medium-high until mushrooms release all their liquid – about a minute or two. Add the Italian seasoning and oregano, followed by the chicken stock. Combine well. Return the chicken back to the pan. Cook for 2 minutes – turning the chicken over so it coated with the sauce. Add the butter and fresh cream – combine well. Cook on medium-low heat until chicken is cooked through. About 8 to 10 minutes for chicken thighs and legs (4 to 5 minutes for chicken breast). Finally, add the lemon juice and parsley. Serve with steamed rice, mashed potatoes or pasta.

Traduzione in Italiano:

Tagliare le cosce di pollo grandi a metà se necessario. Condisci il pollo con sale, pepe e paprika. Aggiungi 1 cucchiaio di olio alla padella in ghisa o alla padella. Scottare il pollo su entrambi i lati – circa 2 minuti. Rimuovi il pollo dalla padella: mettere da parte. Nella stessa padella, soffriggere le cipolle e l’aglio nell’olio rimanente fino a quando le cipolle sono traslucide. Aggiungi i funghi e un pizzico di sale. Cuocere a medio -alto fino a quando i funghi rilasciano tutto il loro liquido, circa un minuto o due. Aggiungi il condimento italiano e l’origano, seguito dal brodo di pollo. Combina bene. Riporta il pollo nella padella. Cuocere per 2 minuti – girare il pollo in modo che si rivesti con la salsa. Aggiungi il burro e la panna fresca: unisci bene. Cuocere a fuoco medio-basso fino a quando il pollo è cotto. Circa 8-10 minuti per cosce e gambe di pollo (da 4 a 5 minuti per il petto di pollo). Infine, aggiungi il succo di limone e il prezzemolo. Servire con riso al vapore, purè di patate o pasta.