Quick One Pot Vegetable Rice

Quick One Pot Vegetable Rice

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

If using basmati or Asian rice it’s best to wash and soak for 30 mins before cooking. Drain and set aside. In a skillet, saute’ onions, garlic, and ginger in oil for about 2 minutes until translucent.Tip – Use a wide face skillet for cooking rice to ensure even cooking. Add cinnamon, bay leaves, carrots, peas, and green beans – saute a minute more. Next, add the rice and cook on medium heat for two minutes so the rice is well coated with the oil. Add stock, fresh herbs – and stir well. Season with salt and pepper. Let come to a boil – then lower the heat to a minimum low. Cover the pan and let cook on low for 15 minutes undisturbed. After 15 minutes – switch the heat off and let the rice rest for 10 minutes.Tip – the rice will continue to cook in the residue heat making it light and fluffy. When ready to serve – fluff the rice with a fork. Garnish with more fresh herbs.

Traduzione in Italiano:

Se si utilizza Basmati o il riso asiatico è meglio lavare e immergersi per 30 minuti prima di cucinare. Scolare e mettere da parte. In una padella, saltare le cipolle, l’aglio e lo zenzero in olio per circa 2 minuti fino a traslucido. Aggiungi cannella, foglie di baia, carote, piselli e fagiolini – saltare un minuto in più. Quindi, aggiungi il riso e cuoci a fuoco medio per due minuti in modo che il riso sia ben rivestito con l’olio. Aggiungi brodo, erbe fresche e mescola bene. Condire con sale e pepe. Lascia che arrivi a ebollizione – quindi abbassa il calore a un minimo minimo. Copri la padella e lasciate cuocere in basso per 15 minuti indisturbato. Dopo 15 minuti: spegnere il fuoco e lasciare riposare il riso per 10 minuti. Tip: il riso continuerà a cuocere nel calore dei residui rendendolo leggero e soffice. Quando è pronto per servire – Fluff il riso con una forchetta. Guarnire con più erbe fresche.