Thai Shrimp Soup with noodles
11 Gennaio 2023Using a cutting board and sharp utility knife chop the veggies into small bite-size pieces -set aside I like to break the noodles into shorter pieces so they are easy to eat in a soup – set aside Clean and devein the shrimps. I prefer to cut the large ones into half – set aside In a soup pot or stockpot heat oil and curry paste – saute a minute Then add coconut milk, fish sauce, soy sauce, and sesame oil – cook another minute next, add the stock, water, and veggies. Simmer until the veggies are almost tender – about three minutes Then, add the noodles – cook a minute more Then, add the shrimps. Season with salt and pepper. Simmer until the shrimps, noodles, and veggies are all cooked through Finally, add cilantro and lemon juice. Taste and adjust seasoning and consistency. Add water if necessary. I served in soup bowls topped with a few red pepper slices and cilantro. Enjoy
Traduzione in Italiano:
Usando un tagliere e un coltello acuto tagliare le verdure in piccoli pezzi di dimensioni ridotte -A parte mi piace rompere i noodles in pezzi più corti in modo che siano facili da mangiare in una zuppa -metti da parte puliti e esplodono i gamberi. Preferisco tagliare quelli grandi a metà – mettere da parte in una pentola per zuppa o olio di calore e pasta al curry – saltare un minuto, quindi aggiungere latte di cocco, salsa di pesce, salsa di soia e olio di sesamo – cuocere un altro minuto, aggiungi il brodo , acqua e verdure. Cuocere a fuoco lento fino a quando le verdure sono quasi tenere – circa tre minuti quindi, aggiungi i noodles – cuoci un minuto in più, aggiungi i gamberi. Condire con sale e pepe. Cuocere a fuoco lento fino a quando i gamberi, i noodles e le verdure vengono finalmente cotti, aggiungi il succo di coriandolo e limone. Assaggia e regola il condimento e la coerenza. Aggiungi acqua se necessario. Ho servito in ciotole di zuppa condite con alcune fette di peperoncino e coriandolo. Divertiti