Moroccan Chicken Stew with Couscous
11 Gennaio 2023In a heavy-bottom skillet or cast-iron skillet, add 1 tbsp oil. Saute chicken pieces until no longer pink, season with salt and pepper. Remove chicken pieces and set aside. To the same pan, add remaining oil and saute onions, celery, and carrots for 2 minutes. Then, add the thyme and bay leaves. Followed by the garlic, tomatoes and tomato paste – saute 2 minutes more. Now, add the spices – coriander, cumin, ginger, paprika, cinnamon – and saute for 30 seconds. Then, add the chicken stock. Season with salt and pepper (use less salt if using store-bought stock). Return the chicken pieces back to the pan along with the cooked/canned chickpeas. Cover and cook for 15 minutes until chicken is completely cooked. Finally, add the chopped parsley. Serve over couscous or steamed rice. Enjoy. Add salt and olive oil to the couscous – combine well. Pour hot water over the couscous – combine well. Cover and let rest for 5 minutes. After 5 minutes, fluff with a fork. This instant couscous is ready to serve.
Traduzione in Italiano:
In una padella a fondo pesante o padella in ghisa, aggiungi 1 cucchiaio di olio. Soffriggere i pezzi di pollo fino a non più rosa, condire con sale e pepe. Rimuovi i pezzi di pollo e metti da parte. Nella stessa padella, aggiungi olio rimanente e rosola cipolle, sedano e carote per 2 minuti. Quindi, aggiungi le foglie di timo e baia. Seguito da aglio, pomodori e pasta di pomodoro – rosola 2 minuti in più. Ora, aggiungi le spezie – coriandolo, cumino, zenzero, paprika, cannella – e rosola per 30 secondi. Quindi, aggiungi il brodo di pollo. Condire con sale e pepe (usa meno sale se si utilizzano brodo acquistato). Riporta i pezzi di pollo nella padella insieme ai ceci cotti/in scatola. Coprire e cuocere per 15 minuti fino a quando il pollo è completamente cotto. Infine, aggiungi il prezzemolo tritato. Servire su riso couscous o al vapore. Divertiti. Aggiungi sale e olio d’oliva al couscous: combina bene. Versare acqua calda sopra il couscous: unisci bene. Copri e lascia riposare per 5 minuti. Dopo 5 minuti, lanugine con una forchetta. Questo couscous istantaneo è pronto a servire.