Chicken Pot Pie Soup

Chicken Pot Pie Soup

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

In the soup pot, saute onions, celery, carrots, and garlic in butter and oil for 2 minutes.Pro tip – Use a heavy-bottom pot to prevent the onions from caramelizing too much. Caramelized onions will affect the color of the soup. Next, add the chicken pieces, season with salt and pepper. Saute for 2 to 3 minutes until the chicken is no longer pink.Pro tip – We just need to sear the chicken not cook. It will continue to cook in the soup later. Then, add potatoes and flour. Stir constantly for two minutes on medium-low.Pro tip – Keep the heat on low and cook the flour but do not let it get any color. Next, add in the stock – continue to stir until the flour is absorbed and the sauce thickens. Then, add the bay leaves, thyme, and milk. Pro tip – Add the milk gradually, to prevent lumps. Cover and continue to cook on medium heat until the chicken and potatoes are cooked.Pro tip – Depending on how thick you cut the veggies, and if you use chicken thighs or breast, it can take between 6 to 8 minutes. Next, add the fresh grated nutmeg and parsley. Taste and adjust seasoning and consistency. Add more salt and pepper or water if needed. Pro tip – Ready to use stocks have salt added so make sure to taste first then adjust seasoning. Serve with toasted bread or croutons. Garnish with some grated Parmesan cheese.

Traduzione in Italiano:

Nella pentola di zuppa, rosola cipolle, sedano, carote e aglio in burro e olio per 2 minuti. Suggerimento per la punta – usa una pentola a fondo pesante per impedire alle cipolle di caramellare troppo. Le cipolle caramellate influenzeranno il colore della zuppa. Quindi, aggiungi i pezzi di pollo, condire con sale e pepe. Soffriggere per 2-3 minuti fino a quando il pollo non è più rosa. Suggerimento per la punta: dobbiamo solo scolpire il pollo non cuocere. Continuerà a cucinare nella zuppa più tardi. Quindi, aggiungi patate e farina. Mescolare costantemente per due minuti su una punta di medio -bassa: mantieni il fuoco basso e cuoci la farina ma non lasciarla ottenere alcun colore. Quindi, aggiungi il brodo: continua a mescolare fino a quando la farina non viene assorbita e la salsa si addensa. Quindi, aggiungi le foglie di baia, il timo e il latte. SUGGERIMENTO PRO – Aggiungi il latte gradualmente, per prevenire i grumi. Coprire e continuare a cuocere a fuoco medio fino a quando il pollo e le patate sono cotti. Suggerimento, a seconda di quanto tagli le verdure e se usi cosce di pollo o petto, possono essere necessarie da 6 a 8 minuti. Quindi, aggiungi la noce moscata e il prezzemolo fresco. Assaggia e regola il condimento e la coerenza. Aggiungi più sale e pepe o acqua se necessario. SUGGERIMENTO PRO: le scorte pronte per l’uso hanno il sale aggiunto, quindi assicurati di assaggiare prima e regolare il condimento. Servire con pane tostato o crostini. Guarnire con un po ‘di parmigiano grattugiato.