Red Velvet Cake with Cream Cheese Frosting
11 Gennaio 2023Pre-heat the oven to 160 C / 320 F Grease and line 3 x 6-inch round cake pans or 2 x 7-inch- round cake pans Sift together the flour, salt, baking powder, baking soda, and cocoa powder – set aside Whip eggs with a pinch of salt using a whisk attachment until light and foamy (see video)Tips – whole eggs will not whip to stiff peaks but they do become light and foamy Then gradually add the sugar one tbsp at a time. Once all the sugar is, in turn, the mixer to medium-high and whip until light and fluffy (ribbon stage) Once eggs are whipped slowly add the buttermilk. Followed by the oil and vanilla extract Lastly the red food color. Gradually fold the flour mixture in three additions with a whisk to prevent lumps. Pour into your prepared baking pans. Tap on the counter three times to remove air pockets.Tip – I like to use cake strips to ensure my layer cakes bake flat. Bake in a preheated oven on the center rack for 20 to 25 minutes or until the skewer inserted comes clean. Cool in the baking pan for 5 minutes. Invert and cool on a wire rack completely before you decorate. In the bowl of a stand mixer with the paddle attachment cream the cream cheese and butter to remove any lumps. Add 2 tbsp of cream, salt, lemon juice, and vanilla extract– cream another minute Next, add powdered sugar one cup at a time. Once all the powdered sugar has been used whip for 2 to 3 minutes on medium-high speed until light and fluffy.Tip – do not over whip cream cheese as it can separate or curdle. Check consistency – if necessary add more powdered sugar to stiffen or more whipping cream to loosen it. Prepare simple syrup – cool completely before using.Tip- Simple syrup is just sugar water that has been boiled and cooled. Used to keep cake layers moist. Once cooled, use a bread knife or cake leveler and cut the domes off the cake layers Brush each layer with the cooled simple syrup Place a cake layer on the cake board or cake stand. Top with a big dollop of buttercream – spread evenly using a straight-edge spatula. Then top the second cake layer on top followed by more buttercream and the last layer. Place the cake in the fridge to chill for 10 to 15 minutes.Tip – Chilling the cake at this point will ensure the layers don’t move when you frost the outside. Though, if you leave the cake uncovered in the fridge for too long it can dry out. So, 10 minutes is all you need. Spread the remaining buttercream around and top of the cake.Tip – A straight-edge spatula fo the top, an off-set spatula and bench scraper for the sides work better. One smooth, place the remaining cream cheese frosting in a piping bag with a star or round and pipe borders on the top and bottom of the cake.Alternatively, you can crumble the cake domes (scrap cake) into crumbs and use that around the cake on the bottom.
Traduzione in Italiano:
Preriscaldare il forno a 160 C / 320 F Grasso e linea 3 x 6 pollici di torta rotonda o 2 x 7 pollici di torta rotonda setacciare la farina, il sale, il lievito, il bicarbonato di sodio e la polvere di cacao- A parte le uova a frusta con un pizzico di sale usando un attacco di frusta fino a quando le punte di luce e schiuma (vedi video) – le uova intere non frusteranno a picchi rigidi ma diventano leggeri e schiumosi, quindi aggiungono gradualmente lo zucchero uno cucchiaio alla volta. Una volta che tutto lo zucchero è, a sua volta, il mixer a medio-alto e frusta fino a quando la luce e il palco del nastro) una volta che le uova vengono montate lentamente aggiungono il latticello. Seguito dall’estratto di olio e vaniglia infine dal colore del cibo rosso. Piegare gradualmente la miscela di farina in tre aggiunte con una frusta per prevenire i grumi. Versare nelle padelle preparate. Tocca il bancone tre volte per rimuovere le tasche dell’aria. Cuocere in un forno preriscaldato sulla griglia centrale per 20-25 minuti o fino a quando l’insolati inserita viene pulito. Raffreddare nella teglia per 5 minuti. Invertire e raffreddare completamente su una griglia prima di decorare. Nella ciotola di un miscelatore da supporto con la crema per l’attacco a paletta la crema di formaggio e il burro per rimuovere eventuali grumi. Aggiungi 2 cucchiai di panna, sale, succo di limone ed estratto di vaniglia: crema un altro minuto, aggiungi zucchero a velo una tazza alla volta. Una volta che tutto lo zucchero a velo è stato usato frusta per 2-3 minuti a velocità medio -alta fino a quando non è leggero e soffice. Controllare la consistenza: se necessario, aggiungi più zucchero a velo per irrigidirsi o più panna da montare per allentarlo. Preparare lo sciroppo semplice: raffreddare completamente prima di usare. Tip- semplice sciroppo è solo acqua di zucchero che è stata bollita e raffreddata. Utilizzato per mantenere umidi gli strati di torta. Una volta raffreddato, usa un coltello da pane o un livellatore di torta e taglia le cupole dagli strati di torta spazzolare ogni strato con lo sciroppo semplice raffreddato posizionare uno strato di torta sulla tavola o il supporto per torta. Top con una grande cucchiaiata di crema al burro: diffondersi uniformemente usando una spatola a bordo dritto. Quindi in cima al secondo strato di torta in cima seguito da più crema di burro e dall’ultimo strato. Posizionare la torta in frigorifero per rilassarti per 10-15 minuti. Tip: rilassarti la torta a questo punto garantirà che gli strati non si muovano quando si gelida l’esterno. Tuttavia, se lasci la torta scoperta in frigo per troppo tempo, può asciugarsi. Quindi, 10 minuti sono tutto ciò di cui hai bisogno. Distribuire la crema di burro rimanente intorno e la parte superiore della torta. Uno liscio, posiziona la glassa di crema di crema rimanente in un sacchetto di tubazioni con una stella o una rotonda e tubatura b sul fondo.