Easiest Fish Curry   Just 6 ingredients

Easiest Fish Curry Just 6 ingredients

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Wash, remove scale and clean the fish under clean running water. Then the fish into 4 pieces. Pro tip – Depending on the type of fish you use, you may have different size pieces of fish. My fish pieces were each approximately 5 to 6-inches. In a skillet, over medium to low heat, add the oil and garlic. Saute for 30 sec. Then, add the curry powder, cayenne, or paprika – saute for another 30 seconds.Pro tip – Keep the heat low as necessary to prevent the garlic and spices from burning. Next, add the coconut milk – and bring to a boil. Season with salt and pepper. Followed by cilantro or parsley. Pro tip – If the heat is high the water will evaporate quickly. So, you can add ¼ to ½ cup water if necessary. Cover and cook on medium heat for 5 minutes. Open, and gently lay the fish pieces in the gravy. Pro tip – We partially cook the gravy first to prevent the fish from overcooking. Cover and cook for 4 minutes on one side. Flip the pieces and cook for another 3 to 4 minutes on the other side or until the fish is cooked. Turn the heat off. Garnish with more fresh cilantro. Serve over steamed rice.

Traduzione in Italiano:

Lavare, rimuovere la scala e pulire il pesce sotto acqua corrente pulita. Quindi il pesce in 4 pezzi. Suggerimento professionale: a seconda del tipo di pesce che usi, potresti avere pezzi di pesce di dimensioni diverse. I miei pezzi di pesce erano ciascuno di circa 5 a 6 pollici. In una padella, a fuoco medio -basso, aggiungere l’olio e l’aglio. Salire per 30 sec. Quindi, aggiungi la polvere di curry, la cayenna o la paprika – rosolare per altri 30 secondi. PROPRITÀ – Mantieni il calore basso quanto necessario per evitare che l’aglio e le spezie bruciano. Quindi, aggiungi il latte di cocco e porta ad ebollizione. Condire con sale e pepe. Seguito da coriandolo o prezzemolo. SUGGERIMENTO PRO – Se il calore è alto, l’acqua evapora rapidamente. Quindi, puoi aggiungere ¼ a ½ tazza di acqua, se necessario. Coprire e cuocere a fuoco medio per 5 minuti. Apri e posare delicatamente i pezzi di pesce nel sugo. SUGGERIMENTO PRO – Cuochiamo in parte il sugo per evitare che il pesce si guardi troppo. Coprire e cuocere per 4 minuti su un lato. Capovolgi i pezzi e cuocere per altri 3-4 minuti sull’altro lato o fino a quando il pesce è cotto. Spegnere il calore. Guarnire con più coriandolo fresco. Servire su riso al vapore.