Beef and Pepper Stir Fry
11 Gennaio 2023Cut the onions into slices and then separate the layers. Similarly, cut the peppers into long ¼ inch strips – set aside Next, cut the beef into long, thin strips. we cut the beef into longer and thinner strips as they cook faster. Tip – Partially frozen beef cuts long and thin strips better than fully thawed soft beef. So, I cut when partially frozen and let it sit our until completely thawed Place all the marinade ingredients in a large bowl. Combine well then add the beef strips and mix well. Leave the beef to marinate for an hour if possible but not necessary.Tip – the beef can be left to marinate in the fridge overnight. Make sure to thaw at least an hour before cooking. Drain the beef from the marinade and save the marinade aside. We will add the marinade back later. Heat the wok on high and add one tablespoon of cooking oil. Add the ginger and garlic. Saute for 30 seconds.Tip – We don’t need too much oil as the marinade also has sesame oil. Then, add the drained beef. Cook on medium-high for about 2 minutes stirring continuously, preferably with a flat spatula.Tip – we stir continuously so the beef sears on all sides giving a nice color as well as crisp edges which taste nicer. Next, pour in the marinade and let it cook for another 2 minutes on high until all the liquid has evaporated and the beef is cooked. Remove the beef from the wok and set it aside. Tip – The marinade will help the beef cook further without drying out. To the same wok, add the remaining one tablespoon of oil. Add the onions and saute for two minutes. Then, add the pepper and saute for another 2 minutes until almost tender. Season with salt and pepper Tip – I like to season stir-fry veggies after they saute. This helps them retain moisture and stay crisp longer. Return the beef back to the pan. Combine the cornstarch with ¼ cup water and add it to the pan. Saute on high for a minute or two stirring continuously. Finally, add the cilantro and combine well. Check and adjust the seasoning. If necessary add more salt. Transfer to a serving platter. Enjoy!
Traduzione in Italiano:
Tagliare le cipolle a fette e quindi separare gli strati. Allo stesso modo, tagliare i peperoni in lunghe strisce da ¼ di pollice – mettiti da parte, taglia la carne in strisce lunghe e sottili. Tagliamo la carne in strisce più lunghe e più sottili mentre cucinano più velocemente. SUGGERIMENTO – Strisce di manzo parzialmente congelate e sottili migliori rispetto alla carne morbida completamente scongelata. Quindi, ho tagliato quando parzialmente congelato e l’ho lasciato sedere fino a quando non è completamente scongelato, posto tutti gli ingredienti di marinata in una ciotola capiente. Combina bene, quindi aggiungi le strisce di manzo e mescola bene. Lasciare il manzo per marinare per un’ora, se possibile, ma non necessario. Assicurati di scongelare almeno un’ora prima della cottura. Scolare la carne di manzo dalla marinata e salvare da parte la marinata. Aggiungeremo la marinata più tardi. Scalda il wok in alto e aggiungi un cucchiaio di olio da cucina. Aggiungi lo zenzero e l’aglio. Salire per 30 secondi. Quindi, aggiungi il manzo drenato. Cuocere a livello medio -alto per circa 2 minuti mescolando continuamente, preferibilmente con una spatola piatta. Successivamente, versare la marinata e lasciarla cuocere per altri 2 minuti in alto fino a quando tutto il liquido è evaporato e la carne viene cotta. Rimuovi il manzo dal wok e mettilo da parte. Suggerimento: la marinata aiuterà ulteriormente a cucinare la carne senza asciugarsi. Allo stesso wok, aggiungi il rimanente cucchiaio di olio. Aggiungi le cipolle e rosola per due minuti. Quindi, aggiungi il pepe e rosola per altri 2 minuti fino a quasi teneri. Condisci con la punta di sale e pepe: mi piace condire le verdure a fritte dopo aver ridotto. Questo li aiuta a trattenere l’umidità e rimanere croccanti. Riporta il manzo nella padella. Unisci l’amido di mais con ¼ di tazza di acqua e aggiungilo alla padella. Salire in alto per un minuto o due mescolando continuamente. Infine, aggiungi il coriandolo e combina bene. Controllare e regolare il condimento. Se necessario aggiungere più sale. Trasferire a un piatto da portata. Divertiti!