Strawberry Bundt Cake

Strawberry Bundt Cake

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Watch a video of me making the strawberry filling here. Add all the filling ingredients in a heavy-bottom saucepan. Heat on medium-low until sugar melts and the strawberries release their juices. Cook until the mixture looks translucent or glossy, not opaque. Tip – cornstarch helps thicken the mixture but it is very important that the mixture becomes glossy, translucent, not opaque for the cornstarch to cook. Cool completely before using. Divide as requested for the batter and filling Preheat the oven at 170 C / 340 F. Spray and flour a 6 cup bundt pan. You can also make 2 x 6-inch round cakes with this batter. Dry ingredients – Combine flour, baking powder, baking soda, and salt – set aside.Tip – sifting the flour will give a light and airy cake In the bowl of a stand mixer with the whisk attachment – whip eggs for a minute. Then gradually add the sugar until light and fluffy.Tip – Adding the sugar gradually will prevent the eggs from breaking down which gives a light and fluffy mixture. Next, gradually add the oil followed by &frac13 of the strawberry filling.Tip – Add the oil gradually but not so slow or you will lose all the volume in the egg mixture. Then, add the sour cream and a few drops of pink food color gel. Followed by the vanilla and strawberry extract. Combine well. Finally, add the flour mixer – and combine well.Tip – you want to continue to use the whisk attachment to prevent lumps but do not overmix the batter. Pour &frac13 of the cake batter into the prepared bundt pan – spread it over the sides and middle of the pan ( see video) Then, add 4 tbsp of the strawberry filling keeping it within the batter away from the edges.Tip – we try to avoid the edges so the cake does not stick to the pan later. Putting the filling in a piping bag would be helpful. Repeat with more cake batter and filling. Finally, top with cake batter on top. Bake in the oven for about 50 to 60 minutes or until a skewer inserted in the center comes clean. Cool on a wire rack for at least 10 minutes before inverting. To invert, place a plate on the pan and flip it. Cool completely then dust with powdered sugar (optional) Enjoy!

Traduzione in Italiano:

Guarda un video di me che mi riempie la fragola qui. Aggiungi tutti gli ingredienti di riempimento in una casseruola a fondo pesante. Riscalda su medio-basso fino a quando lo zucchero si scioglie e le fragole rilasciano i loro succhi. Cuocere fino a quando il composto non sembra traslucido o lucido, non opaco. Suggerimento: l’amido di mais aiuta ad addensare la miscela, ma è molto importante che la miscela diventi lucida, traslucida, non opaca per la cucina di amido di mais. Raffreddare completamente prima di usare. Dividi come richiesto per la pastella e il ripieno preriscalda il forno a 170 C / 340 F. Spruzzare e farina una padella da 6 tazze di bundt. Puoi anche preparare 2 torte rotonde da 6 pollici con questa pastella. Ingredienti asciutti – Unisci farina, lievito, bicarbonato di sodio e sale – Metti da parte. Tip – Setacciare la farina darà una torta leggera e ariosa nella ciotola di un miscelatore di supporto con l’attacco della frusta – Fungere le uova per un minuto. Quindi aggiungi gradualmente lo zucchero fino a quando la luce e soffice. Successivamente, aggiungi gradualmente l’olio seguito da e frac13 del ripieno di fragole. Quindi, aggiungi la panna acida e alcune gocce di gel di colori alimentari rosa. Seguito dall’estratto di vaniglia e fragola. Combina bene. Infine, aggiungi il miscelatore di farina – e combina bene. Pour & FRAC13 della pastella per torta nella padella Bundt preparata – Distribuirla sui lati e al centro della padella (vedi video) quindi, aggiungi 4 cucchiai di ripieno di fragole tenendola all’interno della pastella lontano dai bordi. Evita i bordi in modo che la torta non si attacchi alla padella in seguito. Mettere il ripieno in una borsa per tubazioni sarebbe utile. Ripeti con più pastella e ripieno. Infine, top con pastella in cima. Cuocere in forno per circa 50-60 minuti o fino a quando uno spiedino inserito al centro diventa pulito. Raffreddare su una gratella per almeno 10 minuti prima di invertire. Per invertire, posizionare un piatto sulla padella e capovolgerla. Raffreddare completamente, quindi spolverare con zucchero a velo (opzionale) divertiti!