Chicken Shawarma Recipe

Chicken Shawarma Recipe

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Cut the chicken thighs and legs into two pieces. If using chicken breast leave them as they are. Season with salt, pepper, and lemon juice. Add the ginger and garlic – combine well. Then, add all the other spices and combine well. Lastly, add the olive oil and combine well. Set aside to marinate – this can be left to marinate in the fridge overnight. Heat a cast-iron skillet or grill pan on high heat. Then, reduce heat to medium-high. Cook chicken for about 4 to 5 minutes on each side. Remove from heat and let rest for minutes. Serve with side salad and tahini over flatbread or pita. In a bowl, add the tahini paste, garlic, salt, pepper, and lemon juice. Add ¾ cup water and stir to a smooth paste. Adjust seasoning – adding more salt, pepper or lemon juice to taste. Check consistency – adding more water if necessary. Pour into a bowl or mason jar. To serve as a sauce – drizzle with some olive oil and sprinkle with paprika. Place the flatbread on a plate. Smear some thick tahini sauce. Add some chopped salad. Layer shawarma chicken. Drizzle some more tahini sauce. Fold the bread over the filling – to make a wrap. Alternatively, you can split a pita bread in half, fill it with salad, and chicken shawarma pieces. Drizzle with tahini sauce and serve.

Traduzione in Italiano:

Taglia le cosce e le gambe di pollo in due pezzi. Se si usa il petto di pollo, lasciali come sono. Condire con sale, pepe e succo di limone. Aggiungi lo zenzero e l’aglio: combina bene. Quindi, aggiungi tutte le altre spezie e combina bene. Infine, aggiungi l’olio d’oliva e combina bene. Metti da parte per marinare: questo può essere lasciato marinare in frigorifero durante la notte. Scaldare una padella in ghisa o una padella a fuoco alto. Quindi, ridurre il calore a medio-alto. Cuocere il pollo per circa 4-5 minuti su ogni lato. Togliere dal fuoco e lasciare riposare per minuti. Servire con insalata laterale e tahini su focaccia o pita. In una ciotola, aggiungi la pasta di tahini, l’aglio, il sale, il pepe e il succo di limone. Aggiungi ¾ tazza di acqua e mescola su una pasta liscia. Regola il condimento – Aggiunta di più succo di sale, pepe o limone a piacere. Controllare la coerenza: aggiungendo più acqua se necessario. Versare in una ciotola o in un barattolo di vetro. Per servire da salsa: condire con un po ‘di olio d’oliva e cospargere di paprika. Posizionare la focaccia su un piatto. Smarma un po ‘di salsa tahini spessa. Aggiungi un po ‘di insalata tritata. Strato pollo shawarma. Irrorare un po ‘di salsa tahini. Piega il pane sopra il ripieno – per fare un involucro. In alternativa, puoi dividere un pane pita a metà, riempirlo con insalata e pezzi di shawarma di pollo. Irrorare con salsa tahini e servire.