Standing Prime Rib Roast

Standing Prime Rib Roast

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Dry rub – Crush coriander, cumin, salt, pepper, chopped rosemary, and thyme, in a mortar and pestle or food processor until coarse. Grate in the garlic and nutmeg. Drizzle in the olive oil. Set aside until ready to use. Pomegranate glaze – Place all ingredients in a bowl and combine well with a whisk. Set aside until ready to use. Preheat the oven at 220 C/ 450 F for at least 20 mins – you want it really hot.Tip – a hot oven will sear the meat from the outside making sure all the juices stay inside. Wipe the rib with a paper towel as dry as you can. Generously apply dry rub all over the ribs. Tip – This can be left to marinate in the fridge overnight uncovered Remove the ribs from the fridge and let them come to room temperature.Tip – Chilled or frozen meat will cook unevenly. l like the meat out for at least 2 to 3 hours. Place the prime rib on the roasting rack fat side up. I like to place a piece of foil under the bones so it stays upright. Cook at 220 / 450 F for 15 minutes. After 15 minutes – reduce temperature to 170 C / 340 F. Brush meat with pomegranate glaze. Place a meat thermometer into the thickest part of the meat. Continue to cook until the internal temperature of the meat reaches the desired temperature Medium rare – between 130 F to 135 F, approximately 15 minutes per pound or Medium – between 135 F to 140 F, approximately 22 to 23 minutes per pound Medium well between 145 F to 150 F, approximately 25 minutes per pound When you reach the desired temperature for doneness – remove from the oven and leave on the countertop covered with foil for at least 15 to 30 minutes.Tip – the meat will continue to cook about 5 degrees more after you take it out of the oven. Glaze – pour the remaining glaze and any pan juices in a frying pan or saute pan. Cook over medium heat until reduced to &frac13 or thick like a syrup. Serve with the roast.

Traduzione in Italiano:

Strofina a secco – schiacciano coriandolo, cumino, sale, pepe, rosmarino tritato e timo, in mortaio e pestello o robot da cucina fino a quando Grattugia l’aglio e la noce moscata. Irrorare nell’olio d’oliva. Mettere da parte fino a quando non è pronto per l’uso. Glassa di melograno – Metti tutti gli ingredienti in una ciotola e combina bene con una frusta. Mettere da parte fino a quando non è pronto per l’uso. Preriscalda il forno a 220 C/ 450 F per almeno 20 minuti – lo vuoi davvero caldo. Pulisci la costola con un tovagliolo di carta il più asciutto possibile. Applicare generosamente sfregamento a secco su tutte le costole. Suggerimento: questo può essere lasciato marinare in frigorifero scoperto durante la notte, rimuovi le costole dal frigorifero e lascia che si alzino a temperatura ambiente. mi piace la carne per almeno 2-3 ore. Posizionare la costola privilegiata sul grasso di rastrelliere di torrefazione verso l’alto. Mi piace posizionare un pezzo di lamina sotto le ossa in modo che rimanga in posizione verticale. Cuocere a 220 /450 F per 15 minuti. Dopo 15 minuti – Ridurre la temperatura a 170 C / 340 F. Spennellare la carne con glassa di melograno. Metti un termometro per carne nella parte più spessa della carne. Continua a cuocere fino a quando la temperatura interna della carne raggiunge il mezzo di temperatura desiderato raro – tra 130 F e 135 F, circa 15 minuti per libbra o mezzo – tra 135 F e 140 F, circa 22-33 minuti per chilo mezzo tra 145 F a 150 F, circa 25 minuti per libbra quando si raggiunge la temperatura desiderata per la doneness: rimuovi dal forno e lascia sul piano di lavoro coperto di lamina per almeno 15-30 minuti. Più dopo averlo tolto dal forno. Glade: versare la glassa rimanente e qualsiasi succo di padella in una padella o padella. Cuocere a fuoco medio fino a quando ridotto e frac13 o spesso come uno sciroppo. Servire con l’arrosto.