Creamy Parmesan Chicken Piccata

Creamy Parmesan Chicken Piccata

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Cut each chicken in half horizontally, so you make 2 pieces of each chicken breast (4 pieces). Combine flour, parmesan, salt and pepper on a plate. Coat the chicken pieces in the parmesan mixture. Set aside. Use a cast-iron pan or heavy bottoms saute pan. Add oil and butter – Cook the chicken pieces for 2 minutes on each side. Remove and set aside (they don’t have to cook through). In the same pan, add garlic – sauté 30 seconds. Add the flour – sauté 30 seconds. Then, add the white wine or chicken broth – cook a minute until thickened. Next, add the milk – cook for another minute. Add the lemon juice. Return the chicken back to the pan. Sprinkle some parmesan and capers. Turn the chicken over. Add more parmesan and parsley. Cook for 2 minutes more. Serve over cooked pasta or mashed potatoes.

Traduzione in Italiano:

Taglia ogni pollo a metà orizzontale, quindi fai 2 pezzi di ogni petto di pollo (4 pezzi). Unisci farina, parmigiano, sale e pepe su un piatto. Richiedere i pezzi di pollo nella miscela di parmigiano. Mettere da parte. Usa una padella in ghisa o pantaloni pesanti rosolando la padella. Aggiungi olio e burro – Cuocere i pezzi di pollo per 2 minuti su ogni lato. Rimuovere e mettere da parte (non devono cuocere). Nella stessa padella, aggiungi l’aglio – salta 30 secondi. Aggiungi la farina: rosolare 30 secondi. Quindi, aggiungi il vino bianco o il brodo di pollo: cuocere un minuto fino a quando non si addensa. Quindi, aggiungi il latte: cuocere per un altro minuto. Aggiungi il succo di limone. Riporta il pollo nella padella. Cospargi un po ‘di parmigiano e capperi. Gira il pollo. Aggiungi più parmigiano e prezzemolo. Cuocere per altri 2 minuti. Servire sopra la pasta cotta o purè di patate.