Slow Cooker Apricot Chicken

Slow Cooker Apricot Chicken

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Using a sturdy cutting board and chefs knife cut lamb into bitesize pieces not too small. Season with salt and pepper. Coat well in flour and dust off excess. Set aside Add 2 tbsp olive oil to a cast-iron skillet or heavy-bottom saute pan and brown the chicken on all sides; 3 to 5 minutes. Remove and keep warm To the same pan, add the remaining oil and saute onion, garlic, and ginger until onions are translucent Place chicken in the slow cooker. Top with the sauteed onion mixture. Add tomato paste and apricot jam to the stock. Combine well then add it to the slow cooker as well. Next, add in the cranberries and any remaining ingredients. Season with salt and pepper. Cover and cook chicken on low for 4 hours or on high for about 3 hours. The chicken will be soft and tender falling off the bone when forked. When done garnish with chopped fresh parsley Alternatively, if you do not want to use a slow-cooker, you can continue to cook on the stovetop in a Dutch oven or heavy-bottom pan over medium-low heat. It will take about 1 to 1 ½ hours. Always ensure you have enough water so the meat has enough moisture to cook. If necessary add ¼ to ½ cup more. Place the couscous in a big bowl. Season with salt and pepper. Add oil and mix well so each grain of couscous is coated with oil. Add the boiling water. Stir well. Cover and let rest covered for 5 to 10 minutes. Then fluff with a fork Add the cranberry and fresh herbs. Enjoy

Traduzione in Italiano:

Usando un robusto tagliere e chefs ha tagliato agnello in pezzi di bitesi non troppo piccoli. Condire con sale e pepe. Poppettare bene in farina e polvere in eccesso. Mettere da parte aggiungi 2 cucchiai di olio d’oliva a una padella in ghisa o saltare la padella e rosolare il pollo su tutti i lati; 3-5 minuti. Rimuovi e tieniti caldo nella stessa padella, aggiungi l’olio rimanente e rosola la cipolla, l’aglio e lo zenzero fino a quando le cipolle sono traslucide posizionare il pollo nella pentola lenta. Top con la miscela di cipolla saltata. Aggiungi al pasta di pomodoro e alla marmellata di albicocche allo stock. Combina bene, quindi aggiungilo anche alla pentola lenta. Quindi, aggiungi i mirtilli rossi e tutti gli ingredienti rimanenti. Condire con sale e pepe. Coprire e cuocere il pollo a basso per 4 ore o in alto per circa 3 ore. Il pollo sarà morbido e tenero che cade dall’osso quando ha biforcuto. Se fatto guarnizione con prezzemolo fresco tritato in alternativa, se non si desidera usare un cooker lento, puoi continuare a cuocere sul piano cottura in un forno olandese o una padella a fondo pesante a fuoco medio-basso. Ci vorranno circa 1 a 1 ½ ore. Assicurati sempre di avere abbastanza acqua in modo che la carne abbia abbastanza umidità per cuocere. Se necessario, aggiungi ¼ a ½ tazza di più. Metti il ​​couscous in una grande ciotola. Condire con sale e pepe. Aggiungi olio e mescola bene in modo che ogni grano di couscous sia ricoperto di olio. Aggiungi l’acqua bollente. Mescolare bene. Coprire e lasciare riposare coperto per 5-10 minuti. Quindi Fluff con una forchetta aggiungi il mirtillo rosso e le erbe fresche. Divertiti