Sautéed Kale

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Prepare Kale – Wash the kale in a clean large pot of water. Stir it around to release the grit. Lift it out of the water. Drain water. Repeat the process one or two more times until you have no grit and the water is clean. Chopped the Kale (not too big but not too small as well) In a saute pan, add the oil, ginger, garlic, and pine nuts. Saute for 30 seconds then add the onions. Saute 30 seconds more. Then, add the kale and combine well. Add 2 tbsp of water and cook for 5 minutes, stirring often. Finally, add the cranberries and Lemon juice. Season with salt and pepper. Serve.

Traduzione in Italiano:

Preparare il cavolo: lavare il cavolo in una pentola pulita di acqua. Mescolarlo per rilasciare la grinta. Sollevalo dall’acqua. Scolare l’acqua. Ripeti il ​​processo una o due volte in più fino a quando non hai grana e l’acqua è pulita. Tagliato il cavolo (non troppo grande ma non troppo piccolo) in una padella, aggiungi olio, zenzero, aglio e pinoli. Salire per 30 secondi, quindi aggiungere le cipolle. Salire 30 secondi in più. Quindi, aggiungi il cavolo e combina bene. Aggiungi 2 cucchiai di acqua e cuoci per 5 minuti, mescolando spesso. Infine, aggiungi i mirtilli rossi e il succo di limone. Condire con sale e pepe. Servire.