Shrimp Stir Fry

Shrimp Stir Fry

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Clean, vein, shell, and pat dry the shrimps. Cut the peppers into long ¼ inch strips – and set aside. Dice the tofu into long thin pieces similar to the peppers.Tip – Keeping the tails on the shrimps looks more presentable for serving but it’s a personal choice. Combine all sauce ingredients in the small bowl – and set aside. Tip – Cornstarch will set to the bottom of the sauce so you will need to mix it again before adding it to the pan Heat the wok on high and add one tablespoon of cooking oil. Add the shrimps and stir fry for 3 minutes until they turn pink and almost cooked. Remover from the pan and set aside.Tip – We remove the shrimps from the pan now so we don’t overcook and make them rubbery. To the same wok, add another tablespoon of oil and lightly brown the tofu on all sides – remove and set aside.Tip – Don’t be afraid to let the tofu caramelize on all sides. We take the tofu out as it can break when stir-frying. Next, add another tablespoon of oil to the wok – saute ginger, garlic. Then, add the bell peppers. Stir-fry for two minutes on high. Return the tofu and shrimps back to the pan along with the sauce and green onions. Stir-fry for two minutes until everything is well combined. Tip – Keep the heat on medium so the liquid has time to coat everything before it dries out. Finally, sprinkle some fresh chopped cilantro. Garnish with more green onions. Enjoy!

Traduzione in Italiano:

Pulisci, vena, guscio e asciugare i gamberi. Taglia i peperoni in strisce lunghe da ¼ di pollice e metti da parte. Day Il tofu in pezzi lunghi sottili simili ai peperoni.tip – Mantenere le code sui gamberi sembrano più presentabili per servire ma è una scelta personale. Unisci tutti gli ingredienti della salsa nella piccola ciotola e metti da parte. Suggerimento: l’amido di mais si posizionerà sul fondo della salsa, quindi dovrai mescolarlo di nuovo prima di aggiungerlo alla padella riscalda il wok in alto e aggiungere un cucchiaio di olio da cucina. Aggiungere i gamberi e agitare per 3 minuti fino a diventare rosa e quasi cotti. Remover dalla padella e metti da parte. Allo stesso wok, aggiungi un altro cucchiaio di olio e rosola leggermente il tofu su tutti i lati – rimuovi e metti da parte. Tiriamo fuori il tofu in quanto può rompersi quando friggi. Quindi, aggiungi un altro cucchiaio di olio al wok: saltare lo zenzero, l’aglio. Quindi, aggiungi i peperoni. Sfriggi per due minuti in alto. Restituisci il tofu e le gambero di nuovo nella padella insieme alla salsa e alle cipolle verdi. Fritta per due minuti fino a quando tutto è ben combinato. Suggerimento: mantieni il fuoco su medio in modo che il liquido abbia il tempo di ricoprire tutto prima che si asciughi. Infine, cospargi un po ‘di coriandolo tritato fresco. Guarnire con più cipolle verdi. Divertiti!