Grilled Lamb Chops with Cilantro Mint Sauce

Grilled Lamb Chops with Cilantro Mint Sauce

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Place all the marinade ingredients in a food processor and grind to a smooth paste. Divide into 2 – leave one for later to serve with the grilled lamb chops. Brush the rest of the marinade over the lamb chops. Leave the chops to marinate – an hour to overnight works great. Thaw the lamb chops for at least an hour at room temperature. Heat a grill or heavy-bottom skillet on high heat. I like using my grill pan for the lines. Once hot, turn the heat to medium, not too high. Place the lamb chop on and do not touch them as they will stick. Cook on one side for about 3 to 4 minutes, depending on the thickness. Then flip and cook on the other side for another 2 to 3 minutes, again depending on the thickness. Remove from heat and let rest for 5 to 8 minutes. Serve with the remaining mint-sauce we prepared earlier.

Traduzione in Italiano:

Posizionare tutti gli ingredienti di marinata in un robot da cucina e macinare una pasta liscia. Dividi in 2: lascia uno per successivi a servire con le costolette di agnello grigliate. Spennellare il resto della marinata sulle costolette di agnello. Lascia le costolette per marinare: un’ora per la notte funziona alla grande. Scongelare le costolette di agnello per almeno un’ora a temperatura ambiente. Scaldare una griglie o una padella a fondo pesante a fuoco alto. Mi piace usare la mia padella per le linee. Una volta caldo, gira il calore su medio, non troppo alto. Posizionare la braciola di agnello e non toccarli come si attaccheranno. Cuocere su un lato per circa 3-4 minuti, a seconda dello spessore. Quindi capovolgere e cuocere dall’altra parte per altri 2-3 minuti, di nuovo a seconda dello spessore. Togliere dal fuoco e lasciare riposare per 5-8 minuti. Servire con la salsa di zecca rimanente che abbiamo preparato in precedenza.