How to roast Leg of Lamb

How to roast Leg of Lamb

11 Gennaio 2023 Off Di Fausto Pitzalis

Marinade – In a small bowl combine butter, garlic, thyme, rosemary, salt, and pepper Lamb – Trim excess fat off the lamb and pat dry on all sides Tip – if the lamb is wet the marinade will slide off the meat as soon as it starts cooking. If the meat was frozen ensure that it is thawed at least an hour before marinating. Season with salt and pepper. Then, marinate it with the marinade. Leave to marinate for an hour on the counter or up to 12 hours in the fridge. This recipe one can be roasted even without marinating but if you have the time it is always recommended. Preheat the oven at 350 F or 180 C. Place the leg of lamb in a roasting pan on the roasting rack. Tip – If using a thermometer like mine add it in the center in the thickest part of the meat. Add ¼ cup water to the roasting rack.Tip- normally we do not add water when roasting but our marinade is butter so this water will prevent the melted butter from burning as it falls back into the pan. Roast until you reach the desired temperature of doneness. (see notes) For medium-rare, roast until the internal temperature of the meat reaches 130 F to 135 F, which usually takes between 80 to 90 minutes. When the thermometer reaches your desired temperature, remove the lamb out of the oven. Loosely tent it with aluminum foil and let rest for at least 15 minutes before slicing. Place the roasting rack on medium heat and add the stock. Deglaze the pan by scraping off as much as you can from the panTip – use a wooden or silicone spatula so you don’t ruin our roasting rack. Add the flour and continue to cook until it thickens. Strain through a sieve or mesh to remove all the unwanted herbs, etc. Serve alongside the meat.

Traduzione in Italiano:

Marinata – In una piccola ciotola unire burro, aglio, timo, rosmarino, sale e agnello di pepe – tagliare il grasso in eccesso dall’agnello e asciugare su tutti i lati – se l’agnello è bagnato, la marinata scivolerà via dalla carne non appena la carne non appena la carne non appena la carne non appena la carne inizia a cucinare. Se la carne è stata congelata, assicurarsi che sia scongelato almeno un’ora prima di marinare. Condire con sale e pepe. Quindi, marinalo con la marinata. Lasciare marinare per un’ora sul bancone o fino a 12 ore in frigorifero. Questa ricetta si può essere arrostita anche senza marinare, ma se hai il tempo è sempre raccomandato. Preriscalda il forno a 350 F o 180 C. Posizionare la gamba di agnello in una teglia sulla griglia. Suggerimento: se si utilizza un termometro come il mio aggiungerlo al centro nella parte più spessa della carne. Aggiungi ¼ di tazza di acqua alla griglia. Normalmente non aggiungiamo acqua durante la torrefazione, ma la nostra marinata è il burro in modo che quest’acqua impedisca il burro fuso a bruciare mentre cade nella padella. Arrostire fino a raggiungere la temperatura desiderata della doneness. (Vedi note) Per medio-raro, arrostire fino a quando la temperatura interna della carne raggiunge da 130 F a 135 F, che di solito richiede tra 80 e 90 minuti. Quando il termometro raggiunge la temperatura desiderata, rimuovere l’agnello dal forno. Tentare liberamente con un foglio di alluminio e lasciare riposare per almeno 15 minuti prima di tagliare. Posizionare la griglia a fuoco medio e aggiungere il brodo. Deglaze la padella raschiando il più possibile dalla muta: usa una spatola di legno o silicone in modo da non rovinare il nostro rastrelliere. Aggiungere la farina e continuare a cuocere fino a quando non si addensa. Filtrare attraverso un setaccio o una mesh per rimuovere tutte le erbe indesiderate, ecc. Servire accanto alla carne.